:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 306
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Лалова победи на 100 м в Швейцария

Следващият старт на спринтьорката е за Диамантената лига в Осло
СНИМКА: "Гала дей Кастели"
Ивет Лалова (вляво) и рекордьорката на Швейцария Муджинга Камбунджи наближават финалната линия на бягането в Белинзона.
Най-добрата българска спринтьорка - Ивет Лалова, спечели бягането на 100 метра на лекоатлетическия турнир "Гала дей Кастели" в Белинзона (Швейц), макар и с по-слабо от най-доброто си постижение този сезон. 32-годишната софиянка финишира за 11.20 сек., оставяйки след себе си Наталия Погребняк (Укр, 11.26) и рекордьорката на Швейцария Муджинга Камбунджи (11.34). В сериите Лалова бе дори по-бърза с 11.19, но и това време е под рекорда й на открито през 2016-а - 11.11 от турнира в Пекин (Кит) на 18 май, когато се класира втора.

Следващият старт на Ивет ще бъде утре вечер в Осло (Нор), на турнира от Диамантената лига, но на 200 м. Иначе в Осло Лалова има две диамантени победи на по-късия спринт - през 2011 и 2013 г.

В норвежката столица няма да участва другата поканена българска лекоатлетка - Мирела Демирева. Миналата вечер тя спечели състезанието в скока на височина в Ордегем (Бел) със 191 см, 2 см под най-добрия резултат за сезона. Демирева си бе осигурила успеха отдавна, тъй като подгласничките Хане Ван Хеше (Бел) и Джулия Хайдингер (Гер) останаха с по 174 см, затова поиска летвата да се постави на 197, но не можа да ги преодолее. Вчера тя обяви, че няма да скача в Осло, а на турнира "Самарско знаме", който ще е също утре в Стара Загора.

На стадион "Берое" ще бъдат и повечето ни национали, които имат квоти за олимпиадата. Като националния рекордьор в тласкането на гюле Георги Иванов. Сливналията също имаше състезание миналата вечер и се класира трети в Бидгошч (Пол) с постижение 19.56 м. Пред него са Конрад Буковецки (Пол) с 20.83 и двукратният олимпийски шампион Томаш Майевски (Пол) с 20.17. На същото състезание Георги Цонов остана 4-ти на троен скок с 16.43 м, победен от Адриан Свидерски (Пол, 16.67), Карол Хофман (Пол,16.54) и Джулиан Рийд (Вбр, 16.46).
648
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД