:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 277
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пропадането на Григор Димитров продължава

Тенисист №1 на България няма победа отпреди Великден
Тъжната поредица от поражения на Григор Димитров продължи и на тенис турнира в Щутгарт (Гер, 606 525 евро). В дебютния си мач на трева за 2016 г. първата ракета на България (№36 в света) отстъпи пред участващия с "уайлд кард" Хуан Мартин дел Потро (Арж) с 4:6, 2:6 и отново отпадна безславно.

За 25-годишния хасковлия това бе пета поредна загуба, което е най-лошата серия в професионалната му кариера на ниво АТР. Последният мач, който Димитров спечели, бе 1/2-финалът в Истанбул (Тур) на 30 април, а сривът му стартира с трагичното поражение срещу Диего Шварцман (Арж) във финала навръх Великден ден по-късно. Оттогава Григор отпадна последователно в I кръг на "Мастърс" в Мадрид (Исп), на "Мастърс" в Рим (Ит) и на "Ролан Гарос" в Париж (Фр). А след новото поражение мястото на българина в Топ 40 на световната ранглиста вече е сериозно застрашено, тъй като само до края на тази седмица той може да бъде задминат от трима тенисисти.

Откакто влезе в мъжкия тенис през 2007 г., Димитров има само една друга серия от пет поредни загуби. Тя е на ниво "Чалънджър" и датира от периода март-май 2009 г., когато, като тийнейджър, нашият отпада във II кръг в Банкок (Тайл), след което губи последователно в I кръг в Хорат (Тайл), София, Родос (Гър) и Рамат Ашарон (Изр). Онази поредица е прекъсната с успех в квалификациите в Кремона (Ит) и достигане до 1/4-финал в основната схема.

Сега Гришо има планирано участие на традиционния подгряващ турнир в лондонския "Куинс Клъб" (13-19 юни) в навечерието на "Уимбълдън" (27 юни-10 юли). Преди два сезона Димитров вдигна купата в "Куинс", а миналото лято отпадна във II кръг. В третия за годината турнир от Големия шлем пък нашият постигна най-значимия успех в кариерата си, като стигна до 1/2-финалите през 2014 г., след което загуби още в III кръг през 2015 г.

В Щутгарт Григор участва и в надпреварата на двойки, но също приключи на старта на основната схема. Двамата с партньора му Маркос Багдатис (Кип) загубиха от №3 в схемата Джон Пиърс (Авл)/Бруно Соареш (Браз) с 6:7 (3), 7:6 (6), 4-10.
718
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД