:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Двама младежи се борят за 1 място на трудовите борси

Двама младежи се борят за едно работно място на последните специализирани трудови борси, проведени миналия месец във Видин, Разград, Ардино, Благоевград и Плевен, става ясно от данни на Агенцията по заетостта. 87 работодатели обявиха 273 свободни работни места, а кандидатите за работа бяха 558. Има търсене на общи работници, но правят впечатление позициите, които изискват някаква специализация - пещари, монтажници на климатични и газови инсталации, електромонтьори, а също и младежи с по-висока квалификация като кредитни консултанти, касиери, компютърни специалисти. Месец по-рано срещи на бизнеса и безработни младежи имаше в други пет града, сред които и София. На тях обаче предлаганите позиции бяха повече от готовите да работят младежи.

Приблизително такава е била конкуренцията и на друга специализирана борса, насочена към продължително безработни и хора в предпенсионна възраст в Луковит и Бяла Слатина. Тя е била посетена от 220 търсещи работа при обявени 115 свободни позиции за шивачи, предачи, сервитьори, бармани, готвачи, продавачи, фризьори и пр. В Сливен пък беше организирана борса за лица в неравностойно положение. Там 4-ма работодатели предложиха 190 места, докато кандидатите бяха само 180. Предложенията са за работници в консервното производство, монтажници на кабели, общи работници и др.

ЗА ВСИЧКИ

На общите борси в Пирдоп, Ботевград, Стамболийски, Димитровград, Пловдив, Гоце Делчев и Свищов са предложени 800 работни места, а търсещите работа са били над 1200, отчитат от АЗ.
2
887
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
03 Юли 2016 23:05
Борба пада,дума да няма,най-вече за общи работници и пещари-кютек с лопати.За другите специалности сигурно се борят „на прашасала папка” отдавна прокудените ни специалисти,ама тия в канцеларийте още не знаят,че хората ги няма.
04 Юли 2016 06:13
Затуй пък маразмирали старци кретат къмто хоризонтите на пенсионната "реформа" на социалния Калфин.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД