:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Полицията не е купила униформи за близо 30 млн. лв.

"Стойността на непредоставеното вещево имущество на униформените служители, изпълняващи служебните си задължения, в униформено облекло за периода 2011-2015 г. възлиза на 29 499 089 лв.", съобщи БГНЕС, цитирайки министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Според нормативната уредба полицаите периодично трябва да получават нови униформи. В последните години обаче, вместо да осигурява нови дрехи, МВР променя наредбата, която изисква подмяната им, и удължава срока, в който могат да се ползват старите униформи. Така се е стигнало до дълг от почти 30 млн. лв. към служителите.

През миналата година от бюджета на МВР все пак са били отпуснати 5.5 млн., с които са сключени седем договора за доставка на дрехи, обувки, шапки и други.

"Дирекция "Управление на собствеността и социалните дейности" при МВР провежда процедури за сключване на рамкови споразумения за доставка на униформени облекла, обувки и принадлежности на служителите на МВР на обща стойност 20.7 млн. лв.", става ясно още от данните на вътрешния министър. Срокът за изпълнение на рамковите споразумения е 24 месеца. Ако те бъдат реализирани, полицаите ще получат специални зимни костюми на стойност 9.2 млн. лв., строеви облекла за 2.8 млн. лв., летни якета и всесезонни канадки на стойност 2.5 млн. лв., ризи и блузи за почти 1.5 млн. лв., тениски и летни блузи за 2.3 млн.лв., както и боти за 1.3 млн. лв. и колани и дъждобрани за 1.2 млн.

С бюджета на МВР за тази година са утвърдени разходи в размер на 13.147 млн. лв. за вещево имущество на униформения състав. Още 345 000 лв. са отпуснати от правителството през март, допълва Румяна Бъчварова.

3
965
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
03 Юли 2016 20:49
То затова полицаите приличат на бостански плашила. Ама и гаргите вече не се плашат от тях. Въпрос за размисъл - как така едни хубави кубинки, с химически устойчива подметка, против приплъзване, от естествена кожа, се купуват в магазин за 59 лев. Подобни кубинки се предлагат от МВР за 98 лева. Един панталон е 30 лева. На руския пазар е 18 лева, ако се пазариш, може и до 15 да свалиш. А шитите от Аполо униформи са създадени за реален тест на парниковия ефект върху служителите. Този, който ги е поръчал, дали може да ги облече при 30 градуса жега и да свърши нещо, каквото и да е извън климатизираната си канцелария?
03 Юли 2016 23:26
И тука е същият алъш-вериш между държавни и часни структури като при лекарствата,общото е че държавата хич не се свени да плаща по-високи цени от пазарните(т.е. дава баницата) па после некой бил лош че ще яде дадената баница.Ама раздавача нали ние си го избираме,що после друг да ни е виновен?
03 Юли 2016 23:52
Полицията не е купила униформи за близо 30 млн. лв.

Това е нищо, аз не съм купил униформи за близо 30 млрд. лв.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД