:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 271
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МВР ще дебне кандидат-полицаите за корупция

По време на конкурсите "Вътрешна сигурност" ще тества бъдещите служители
Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Всички полицаи ще минат опреснителни курсове за етичния кодекс и антикорупционно обучение.
По време на конкурсите за нови служители МВР ще следи за корупция кандидатите. Така ще се предотврати назначаването на рискови хора, предвиждат промени в наредба, с която се регламентира назначаването на държавна служба. В нея е записано, че в комисиите, които провеждат интервютата, могат да влизат и служители на дирекция "Вътрешна сигурност", както и на "Човешки ресурси". "Вътрешна сигурност" работи изключително по сигнали срещу полицаи. Там се разглеждат дори анонимни данни. Новият състав на комисиите обаче няма да е задължителен, в тях ще влизат хора от тези дирекции по преценка на министъра.

Миналото лято МВР изработи антикорупционен план, който предвиждаше: проверка на имуществените декларации на служителите, тестове за интегритет, въвеждане на персонални камери, които да бъдат носени по време на дежурство от полицаите, подлагане на детектор на лъжата, въвеждане на нови електронни услуги и др.

Във всички курсове в академията на МВР ще се организират и провеждат антикорупционни лекции. Наред с това ще има и "опреснително обучение на служителите върху етичния кодекс на служителите в МВР по приетите програма и методически указания". До 15 октомври ще започне запознаване на гражданите с етичните правила в министерството. За служителите ще се провежда еднодневно или двудневно обучение на тема "Личностен смисъл, ценности и мотивация като регулатори на социално поведение".

МВР планира да извади от забвение и абсолютно непопулярния си вътрешноведомствен съвет по превенция на корупцията чрез създаване на интернет сайт. Друга интерактивна мярка е в интернет да бъде публикувана цялата информация за документи, които са нужни при пътуване в чужбина, както и денонощна телефонна линия, на която могат да се подават сигнали за некоректно отношение от страна на Гранична полиция.

МВР планира да провежда физическите изпити за назначаване на собствената си база в спортния комплекс "Раковски" в столицата. По този начин щели да се спестят разходи, както и да отпадне необходимостта да се съобразяват с графиците на други спортни комплекси, които са общинска или държавна собственост.































3
2947
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
03 Юли 2016 20:46
То пък защото маса народ са се юрнали да стават полицаи, та и още хора в комисиите...
03 Юли 2016 22:56
„Стражари и апаши”,ама като кавърверсия
04 Юли 2016 11:17
Куневщина /афтор на закон за корупцията/.Народът:рибата се вмирисва ОТ ГЛАВАТА.Почвате от върха с корумпираните-долу одма изчезва.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД