:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 64
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бъчварова обвини Румен Петков, че лобирал за уволнени

Имало ли е лобизъм от страна на зам.-председателя на АБВ и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков - този въпрос стана повод за задочен спор между него и сегашния министър Румяна Бъчварова. Пред bTV тя съобщи, че Петков се опитал да спре отстраняването на провинил се служител на МВР. Затова й се обадил поне 10 пъти. Ден по-рано Петков я упрекна, че не проявява достатъчно загриженост за служителите си.

"Вероятно има предвид един конкретен случай, в който негови близки не се чувстват достатъчно комфортно, но по отношение на тях беше приложена процедурата на дисциплинарното производство и тя приключи. Няма смисъл да цитираме имена, има такъв случай, за който той много активно лобираше, но дисциплинарното производство показа, че този служител е направил нарушения, които изискваха той да бъде отстранен", каза Бъчварова в неделя.

Петков поиска включване в предаването по-късно, за да обясни, че се е застъпил за полицейски шефове и служители от Асеновград и Първомай. Миналия септември апелативният прокурор на Пловдив обяви, че те са арестувани за множество престъпления по служба, лично укривателство и търговия с влияние. Тогава Бъчварова обяви, че има достатъчно основания да се смята, че полицаите са извършили сериозни нарушения.

Всички те са били върнати на работа с изключение на началника на РПУ-Асеновград (впоследствие станал зам.-кмет от АБВ), който е невинен, обяви Петков. Полицаите били възстановени, защото са невинни и цинично уволнени, заяви той.

1228
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД