:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 290
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Преговори за общ ляв кандидат за президент все пак ще има

СНИМКА: БГНЕС
9 май 2016 г. - новият председател на БСП Корнелия Нинова и лидерът на АБВ Георги Първанов крачат един до друг в редиците на "Безсмъртния полк". Преговорите за общ кандидат-президент обаче се очертават трудни.
Въпреки постоянните нападки между "Позитано" 20 и лидерите на АБВ Георги Първанов, Румен Петков и Ивайло Калфин по инициатива на БСП най-голямата лява партия все пак ще се опита да се разбере с останалите за обща президентска кандидатура.

Председателят на социалистите Корнелия Нинова е получила мандат да преговаря с други формации, съобщи тя след заседание на политическия съвет на коалиция "БСП-лява България" в събота. В нея влизат 13 партии, които вече са постигнали договорка за съвместни действия. Опитите за разширяване на формата ще продължат утре със среща на Нинова с двете партии, получили най-висок процент одобрение за съвместни действия на вътрешното допитване в БСП - АБВ и "Движение 21" на Татяна Дончева. В сряда Нинова ще се срещне и с представителите на ВМРО.

"На първия разговор се обединяваме около платформата, политическа рамка за явяване на изборите, както и за профила на президента и вицепрезидента - заяви лидерът на БСП. - Те трябва да са хора, които изразяват националния интерес, провеждат балансирана външна политика и във вътрешен план са обединители на нацията, патриоти".

Задачата на Нинова изглежда трудна, като се има предвид, че между лидерите на АБВ и членове на БСП пламнаха искри и през уикенда. Активистът от "Позитано" 20 Антон Кутев за пореден път заяви, че Първанов и Калфин не трябва да участват лично в битката за президентството и че преговори с АБВ се водели трудно, защото някои хора прекалявали с използването на "аз". Кутев допълни, че БСП няма проблем да обясни какво прави на 52 на сто от членовете си, които искат общи действия с АБВ, но има на останалите 48, които не харесват Първанов и Калфин. "Ако БСП прояви високомерие спрямо АБВ, няма да е хубаво, но няма да е фатално. Ако АБВ обаче прояви високомерие спрямо БСП, ще е фатално", обобщи той.

Румен Петков от АБВ отговори, че "обикновено в БСП здравите сили надделяват над здравия разум" и че на предстоящите избори трябва да се търси "кандидатът на здравия разум". "Ние сме пред подписване на политическа декларация с "Гергьовден" и това вероятно ще стане през следващата седмица, което ще има важно отражение на предстоящите избори", каза още Петков.
2
1169
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
10 Юли 2016 19:28
9 май 2016 г. - новият председател на БСП Корнелия Нинова и лидерът на АБВ Георги Първанов крачат един до друг в редиците на "Безсмъртния полк". Преговорите за общ кандидат-президент обаче се очертават трудни.

Тия *** не бяха в редиците на "Безсмъртния полк"- за участието в него се спазваха известните правила - те просто застанаха отпред преди някой да ги е видял и естствено изгонил.
10 Юли 2016 21:31
така нареченото ляво е по-дясно от дясното, каква е тази изкилифинчена терминология и защо сега БСП се счита за наследник на партията на Благоев дето се е цепила на тесни и широки после станали комунисти, а сега социалисти. Нали широките са социалистите, тогава тези какво общо имат с лявото. Доколкото знам като ходят към Русия Зюганов не ги приема като сродна партия, а се срещат с есерите.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД