:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 294
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

По европроектите ще се назначават неограничен брой външни хора

Държавната администрация ще може да назначава допълнително колкото си пожелае хора на срочен договор, които да работят по европроекти. Това предвиждат поправки в Закона за администрацията, одобрени от парламента миналата седмица. Вносителите от БДЦ го мотивираха със слабия капацитет на държавните структури, които са управляващи органи по оперативните програми. Известно е, че работещите по европроекти са най-добре платените в държавната администрация.

Външните хора ще се назначават само за срока на съответната дейност по проекта, а възнагражденията им се изплащат с европари. Така няма да се натоварва допълнително държавният бюджет, няма да се създават нови щатове и да се увеличава числеността на администрацията, мотивират се вносителите.

И сега има възможност да се наемат хора за тези цели на длъжността "сътрудник по управление на европейски проекти и програми". Заплатите им също се осигуряват за сметка на оперативните програми. Те обаче се назначават в рамките на утвърдената численост на персонала, което според вносителите не дава възможност да се решават временни задачи, изискващи ангажирането на повече хора за фиксиран период от време.



НАСТАВНИЦИ

Чиновници, заемали длъжности, които администрацията определя като "ключови", ще ги изпълняват съвместно с млади служители за период до 6 месеца, като за това време трябва да действат като техни наставници, за да им предадат своя опит и познания. За това време по-опитният чиновник ще получава 50% от заплатата за длъжността с добавките за ранг, квалификация и опит, а бъдещият му приемник - 50% от минималния размер на основната заплата за длъжността.
1700
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД