:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 294
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Депутат от РБ и "Лудогорец" са сред работодателите, класирани за пари от Брюксел

Кантората на Искра Фидосова е резерва на 1100-те фирми, одобрени по скандалната схема "Обучение и заетост"
СНИМКА: ludogorets.com
Футболният клуб "Лудогорец" ще получи пари за шестима чистачи и озеленители, след като отново беше класиран по схемата за наемане на работници с евросредства.
Бившият стожер на ГЕРБ в парламента Искра Фидосова, депутатът от Реформаторския блок Валентин Павлов, футболният клуб "Лудогорец", църквата в Жеравна са сред шестте хиляди фирми, кандидатствали по скандално известната схема на министерството на труда "Обучение и заетост" по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" за наемане на служители с пари от Брюксел. По нея Агенцията за заетостта разпредели 30 млн. лв. за над 4300 свободни работни места за безработни хора над 29 г.

Първото класиране бе отменено заради сигнали от работодатели за фрапиращи нередности, те се оплакаха дори в Европейската служба за борба със злоупотребите с еврофондовете (ОЛАФ). Тогава единственият критерий бе бързината на подаване на заявките и заради многото желаещи още в първите часове министерството спря да приема молби, въпреки че крайният срок не беше изтекъл. При втория опит парите са разпределени по области според нивата на безработица, а всяка фирма може да вземе най-много шестима служители.

"Дентален център ЕО-ДЕНТ" в Перник, където депутатът от ДСБ Валентин Павлов има 50% дял, а другата половина е на съпругата му, получава финансиране за чистачка, асистент на лекари, двама технически сътрудници.

Бившата депутатка от ГЕРБ Искра Фидосова, която напусна парламента след скандала с тефтерчето на Филип Златанов, е сред одобрените резерви - тя иска да наеме служители за нотариалната си кантора в Монтана. За да се случи това, трябва някой от класираните да се откаже. Фидосова кандидатства за шестима служители - счетоводител, младши юрисконсулт, главен секретар и др.

Футболният клуб "Лудогорец" отново е класиран - получава пари за шестима чистачи и озеленители. "Пътинженеринг" в Монтана, част от "Холдинг Пътища", получава шестима служители. Църквата в Жеравна е поискала да наеме един общ работник, но засега е резерва.

Във второто класиране прави впечатление, че сред одобрените фирми има много, в които дялове имат едни и същи собственици. Те обаче са различни юридически лица.



ОЩЕ ПЕЧЕЛИВШИ

Сред фирмите, които ще могат да назначат служители с европари, са например "Медия груп" и "ПСГ" АД - те получават по шест места за една година. "Софийска баница", "Пайо 90" и "Адико 90" на братята Светлин и Тодор Димитрови получават пари за максимума служители - общо 18 за трите фирми. Старозагорските "ЗСК" ООД и "ЗСК Монтажи" получават общо 12 места. Като едноличен търговец Деян Маджаров взема пет места в Русе, а като съдружник в "Рибарица Пропъртис" още шест места от бюрото в Ловеч. Във Врачанско Калина Панагюрска-Хонг взема по шестима с фирмите си "К.Б.Х." и "Адеона". В Перник "Мари комерс" получава един счетоводител, а собственичката Мария Пенева като едноличен търговец взема още трима служители. Монтанската "Калиманис" получава трима, а съсобственикът й Йордан Велков взема още петима служители с другата си фирма - "Петра ТСИ", пише в официалната справка на Агенцията по заетостта.



2
1896
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
10 Юли 2016 21:16
Вижте класирането по "Ново работно място 2015"- доста е неслучайно:-)
10 Юли 2016 21:17
Така се прави
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД