:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 354
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Лимитирана серия

"Лимит за боледуване ни налага здравната карта" - 1-ва стр. на "Труд". Вестникът прави опит да разгадае здравната реформа от гледна точка на принципните си резерви към министъра. "Най-тежко промените ще се отразят на онкоболни и спешни случаи като родилки", радва окото и душата "Труд". Леглата в лечебниците пък стават "тясно профилирани"; може би ще се спи на една страна - в профил (евроатлантически). За всеки, имал късмета да общува духом и телом със здравната ни система от последните години, е ясно, че целта на всички мероприятия не е точно да се лекуват хора. И както знаем, във всяко нещо трябва да има мярка (лимит) - в здравето също. Не може да ни лекуват безгранично!

Междувременно лекарският материал масово емигрира, но течът на мозъци предизвиква дефицити и в останалите сфери на знанието: "Криза за математици и начални учители", пише на две страници "Стандарт". Обяснява се, че "не могат да се намерят възпитатели и след 2 конкурса". Вероятно причината е, че педагозите принципно са безсребреници и не им е удобно да работят за пари.

В краденето на европейските пари също има предел и лимит. Но не за всеки: "Фирми на политици с евросубсидии за безработни", надушил "24 часа". Сред тях били депутат, зам. областен управител, дори бившата звезда на ГЕРБ Искра Фидосова. Ама тя пък засега е класирана само като резерва със своя проект :(

"Чалга певци спасяват църква в Търговище", отбелязва "Монитор" - сиреч едно зрънце вяра е достатъчно, за да прекрачиш всички граници с лекота. Отец Бисер канил и имена от попа и рока, но те се ослушвали. Затова пък "фолк фуриите се отзовали с охота" и на стадиона в Търговище дошло най-доброто от бранша.

Чалгата в помощ на църквата, европроектите в помощ на политиците, учители, възпитатели и медици се изнизват зад граница нелимитирано... Не страдаме прекомерно - и прелитащият си имал предел на общественото чувство :)

1128
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД