:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 430
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Двама наши атлети имат контузии преди Рио`16

Шефът на федерацията иска спешно медицинско становище за Георги Иванов и Георги Цонов
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Тихомир Иванов прави опита си на 224 см, който му стигна за петото място в скока на височина на Евро 2016. След състезанието българинът обяви за цел да скочи 230 см на олимпиадата в Рио `16.
Двама наши лекоатлети имат травми по-малко от месец преди началото на олимпиадата (5-21 август) и има опасност да не са в оптимална форма. Това обяви президентът на българската федерация Добромир Карамаринов след края на европейското първенство в Амстердам (Хол).

"Притеснителни са здравословните проблеми на Георги Иванов и Георги Цонов, за които се разбра в Амстердам. Като се върнем в България, ще искам спешно медицинско мнение, защото тяхното състояние е притеснително, а до олимпиадата има по-малко от месец. Желанието ми е всичките ни атлети да са във върхова форма по време на олимпийските игри", каза Карамаринов.

В Амстердам националният рекордьор в тласкането на гюле Георги Иванов направи три фаула в квалификациите, след това се оказа, че има болки в безименния пръст на дясната ръка. Цонов пък е усетил силни болки в коляното и те му попречиха да участва пълноценно във финала на троен скок, в който направи едва 3 опита и остана 7-и.

Шефът на българската атлетика обобщи, че представянето на Евро 2016 е отлично, като похвали персонално медалистките - Ивет Лалова (2 сребърни отличия в спринтовете) и Мирела Демирева (втора в скока на височина).

"Местата в шестицата на Момчил Караилиев (б.р. - троен скок), Радослава Мавродиева (гюле) и Тихомир Иванов също показват стабилност. Радващото е, че след влизането в първа лига на Европа преди година в Амстердам нашите атлети постигнаха най-доброто си представяне на европейско първенство след 10-годишна пауза. Това показва прогрес и заслужава адмирации", завърши Карамаринов.

Последен от българите на Евро 2016 се състезава Тихомир Иванов. В скока на височина в неделя вечер той не успя да преодолее 229 см, с колкото се класира този сезон за Рио`16, и с 224 см остана 5-и. Пред него са шампионът Джанмарко Тамбери (Ит) с 232 см, вторият Роби Грабарс (Вбр) с 229, и двамата бронзови медалисти - Крис Бекър (Вбр) и Айке Онен (Гер), също с 229 см.

С трите сребърни отличия България завърши на 21-во място в класирането по медали на Евро 2016, а №1 е Полша с 12 (6-5-1), пред Германия с 16 (5-4-7) и Великобритания с 16 (5-3-8). В подреждането по точки (дават се до 8-о място) тимът ни е 18-и с 36, а първи са британците със 172. Участваха атлети от 50 страни, като 32 държави имат поне един медал, а 19 - титла.
794
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД