:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 449
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Новите герои на Европа получиха ордени в Португалия

Всеки от националите ще вземе 300 000 евро за успеха на тима на "Стад дьо Франс"
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Кадрите на ликуващите португалски футболисти с титлата заеха челно място във всички световни информационни агенции.
Националите на Португалия и треньорският екип, които спечелиха финала на европейското първенство срещу Франция, ще бъдат наградени от президента на страната Марселу Ребелу де Соуза с държавни ордени за заслуги трета степен. Отделно от това всеки от отбора ще получи по около 300 000 евро премия за титлата. Според в. "А Бола" предварително договорената награда от федерацията е в размер на 275 000 евро, отделно са и полагащите се суми за резултатите от предишните мачове на Евро 2016.

Финансовата част от успеха е допълнена и с 25.5 млн. евро, които се полагат за португалската федерация от УЕФА за титлата. За финалиста Франция остават 23.5 млн., следват Германия (18.5 млн.), Уелс (18 млн.) и др.

Оттам нататък са радостта и равносметките. Основното внимание беше за селекционера Фернандо Сантош, който благодари на Бог, на семейството си, на Гърция, където бе треньор на националния отбор, АЕК, ПАОК и "Панатинайкос", а и не пропусна да изтъкне огромните заслуги на Кристиано Роналдо.

"Благодаря на Господ, а след това на семейството ми - майка ми, баща ми, където и да е. Надявам се, че е изпил някоя бира. Благодаря и на Гърция. Изминахме дълъг път, за да стигнем тук. Отборът ни разполага с много талант, но през цялото време повтарях на футболистите, че е важно да са дисциплинирани, организирани и да не се предават до последно. Кристиано беше фантастичен. Невероятен пример за всички. Опита се да остане на терена, но болката беше много силна. Неговото присъствие е изключително силно на терена и в съблекалнята. Заслужихме да спечелим. Чака ни голямо бъдеще, но сега е време да празнуваме", каза Сантош.

Роналдо осъществи мечтата си да прибави и европейска титла в колекцията си, но по пътя към радостта понесе страданието и болката да бъде контузен и заменен принудително. Диагнозата след острото и безнаказано влизане на Дмитри Пайе е разтегнати връзки на лявото коляно за звездата на "Реал".

"Чаках този момент от 2004 г. и той е един от най-фантастичните в кариерата ми. Помолих Бог да ми даде още един шанс. Желанието ми се сбъдна", заяви Роналдо, визирайки загубения от Португалия финал преди 12 г. Той и съотборникът му Пепе се наредиха до едва 7-те футболисти, които в едно лято са ставали европейски шампиони на клубно и национално ниво. Другите са Луис Суарес ("Интер" и Испания) през 1964 г., Ханс ван Брьокелен, Роналд Куман, Бери ван Аерле и Жералд Ваненбург (ПСВ "Айндховен" и Холандия) през 1988 г., Фернандо Торес и Хуан Мата ("Челси" и Испания) през 2012 г.

През минутите до финалния сигнал се натрупаха въпроси около състоянието на Роналдо, но и негативи срещу Пайе, който бе получил над 100 000 заплахи и обиди в профила си в "Инстаграм", веднага след като контузи португалския ас. Включи се дори и майката на Роналдо.

Но накрая всичко бе забравено. Дори и фактът, че това бе първият финал на европейско първенство без голове в редовното време.
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Треньорът Фернандо Сантош и капитанът Роналдо бяха първите, които излязоха с купата от самолета, който докара от Париж новите шампиони на Европа.
814
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД