:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 382
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Имало едно време мъже и жени

Някой вече може да се идентифицира като мъж в понеделник, като жена в сряда и като нито едното от двете за уикенда
Половете са вече няколко десетки и броят им постоянно расте
В един от многото великолепни скечове на майсторите на сюрреалистичния и абсурдистки хумор от британската трупа "Монти Пайтън", млада дама в родилното отделение пита доктора какъв е полът на бебето, което преди секунди е излязло от нея. Мъжът с медицинска престилка и снизходително снобско произношение отвръща на майката: "Не мислите ли, че още е рано да му налагаме роли?".

Фарсът на "Монти Пайтън" отпреди няколко десетилетия днес е радикална реалност, сглобена от поколението на милениалите, наричано още "поколението на специалните снежинки". Солиден и влиятелен сегмент от демографската кохорта на родените между 80-те и 2000-те години преосмислиха пола като социална конструкция и започнаха културна война срещу хромозомите.

Западният свят стана арена на ожесточен дебат за сексуалните различия и характеристики. Разрастващо се движение от активисти желаят да премахнат "игото на двата пола" и да ориентират света към "джендър флуидно" бъдеще, в което няма мъжки и женски индивиди.

Поколението Y има намерение да ускори процеса по размиване на границите между половете. The Atlantic очерта драматично различното отношение на много съвременни млади хора към сексуалния диморфизъм, характерен за човешкия вид в статията Millennials and Gender: A Major Attitude Shift. Милениалите, които са отгледани в среда на систематично задоволяване на всеки техен каприз, активно се опитват да предефинират значението на пола.

Според изследване на Intelligence Group повече от 2/3 от хората на възраст 14-34 години в САЩ смятат, че полът вече не определя поведението. Това може да бъде видяно навсякъде в западния свят, включително и в по-големите градове на България - все повече млади хора с "безполово", "полово двусмислено" или "полово флуидно" поведение пращат в забвение традиционните сексуални кодове и норми на обществото. Жени се държат като мъже, мъже "играят ролята" на жени, а други просто преминават от една полова фаза в друга. Друго скорошно проучване - на Pew - показва, че повече жени (34%), отколкото мъже (24%) от поколението Y се стремят към шефски позиции, като в същото време две трети са на мнение, че мъжете все още държат привилегировани позиции в обществото.

За разлика от поколението преди тях, милениалите са отгледани едновременно от работещи майки и бащи и гледат на половите роли и идентичности по коренно различен начин от своите предшественици.

Те осмислят себе си като двигател на социална промяна и ядро на активизъм за демонтиране на "джендър стереотипи".

Половината от запитаните в социологическо проучване на Fusion милениали в англоезичния свят смятат, че половете не се изчерпват с мъжки и женски. Колежите на Запад днес са инкубатор за създаване и приемане на езикови кодове, предназначени да премахнат ограничението на X и Y хромозомите с постоянно разширяващ се каталог от полово неутрални обръщения. Поколението на "специалните снежинки" се е заело със задачата да пенсионира думите "тя" и "той".

Всеки рационален и логичен човек лесно би се объркал в сложния лабиринт на новата сексуална реалност, монтирана в академиите и социалните мрежи и медии от милениал активистите.

От "аполов" през "полово флуиден" до "многополов" - вариациите са всевъзможни. Някой може да се идентифицира като мъж в понеделник, като жена в сряда и като нито едното от двете за уикенда. Уди Алън бе казал, че бисексуалността увеличава шансовете ви да забиете нещо в петък вечер двойно.

"Специалните снежинки" отведоха този тип хумор до ръба на пропастта, отвъд която е чистият, нерафиниран абсурд.

Вдъхновената от милениалите полова революция е заразена от бактерията на тежките противоречия.

От една страна, те твърдят, че мъж може да се роди в тялото на жена и обратно, и затова държат скечът на "Монти Пайтън" за "рано е да се каже момче или момиче" да се превърне в юридически легитимна медицинска действителност.

От друга страна, милениалите нахъсано защитават псевдонаучната глупост, че полът е изцяло социална конструкция и няма истински разлики между мъжките и женските индивиди от вида хомо сапиенс. Може би е време да си изберат едно от двете. А може би не. Антиинтелектуалният колапс пред реалността е доминираща черта на "специалните снежинки" и тяхното все по-абсурдно осмисляне на света. Трябва да разберете, че това са хора, които виждат природата и науката като "репресивни агенти на традиционното общество" и обичат да пакетират фактите като враждебни агресори на техните прогресивни емоции. Поколението Y обяви война на рационалното мислене и научния метод в своя поход към безполова дистопия.

Време е да си припомните повече скечове на "Монти Пайтън", за да знаете какво да очаквате, дами и господа. Обръщам се така към вас, докато все още е възможно.

51
5351
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
51
 Видими 
11 Юли 2016 19:35

Не беше скеч, а част от филма "Смисълът на живота"...
-----------------
Сайтът на Генек

11 Юли 2016 20:33
Радвам се,че съм на 56 години и съм полово определен още от раждането си.
Мъж съм,че чак дрънкам.
11 Юли 2016 20:59
Вярно е - катадневно и неуморно дрънкаш глупости.
11 Юли 2016 21:04
за да знаете какво да очаквате, дами и господа. Обръщам се така към вас, докато все още е възможно.


11 Юли 2016 21:35
Ако не ти стават тесни гащите, щом видиш хубава жена, значи не си мъж.
11 Юли 2016 22:33
"dabedabe 11 Юли 2016 21:35 Ако не ти стават тесни гащите, щом видиш хубава жена, значи не си мъж."
Затова нашите дядовци са ходили с потури, а ние с тясни дънки.
11 Юли 2016 23:00
Чудя се дали да се включа в дискусията, все пак мнозина от форумците ме смятат за ведущ експерт по темата

Само, ща направя на автрора една лека забележка за следното:

Това са хора, които виждат природата и науката като "репресивни агенти на традиционното общество" и обичат да пакетират фактите като враждебни агресори на техните прогресивни емоции.


Точно наобратно е, г-н авторе. Колко пъти трябва да слушам глупостите че хомосексуалността е противоестествена въпреки че се среща сред всички бозайници- от жирафи и лъвове до маймуни и примати. Медицината и биологията отдавна не я разглеждат като болест. Та на кой му пречат природата и науката?

По темата за 30-те + пола, ми всеки да си се определя както иска, като плаща данъци и спазва закона не ме интересува дали е и от 35я пол. Проблемът настава когато стереотипи се налагат върху хората, например като си момче ще риташ топка а няма да садиш цветя, щото това е женско. Или ако си жена трябва да си зад печката в кухнята.
11 Юли 2016 23:01
Мъж съм,че чак дрънкам.


Че дрънкаш, дрънкаш, ама за другото не съм много сигурен.
11 Юли 2016 23:04
Ако Големият Лебовски можеше да превежда по-умело от английски, щеше да бъде чудесно.
11 Юли 2016 23:11
Кухичка, префърцунена работа малко, да. Ако се напрягам като чета нещо, значи има нещо сбъркано. Щото аз съм умен, пък тук не иде реч за математика.
11 Юли 2016 23:31
Точно наобратно е, г-н авторе. Колко пъти трябва да слушам глупостите че хомосексуалността е противоестествена въпреки че се среща сред всички бозайници- от жирафи и лъвове до маймуни и примати. Медицината и биологията отдавна не я разглеждат като болест. Та на кой му пречат природата и науката?По темата за 30-те пола, ми всеки да си се определя както иска, като плаща данъци и спазва закона не ме интересува дали е и от 35я пол. Проблемът настава когато стереотипи се налагат върху хората, например като си момче ще риташ топка а няма да садиш цветя, щото това е женско. Или ако си жена трябва да си зад печката в кухнята.


Содомията се среща при някои бозайници, вярно е, но това е второстепенно, проблема е в педерасщината, хора които нямат чест! Наистина на всички ни е безразлично кой какво къде ти завира, но обществото си има социални норми за поведение които не бива да се нарушават и не бива да се държиш като жена ако си мъж, пък у вас в леглото прави каквото си щеш. Педераска постъпка и поведение вреди на околните ти, а основното правило е че можеш да правиш каквото си искаш, стига да не вредиш на никой.
12 Юли 2016 00:14
Като ви чета разбиранията за мъжественост, представям си жените, които ви оценяват по тия критерии!
12 Юли 2016 00:48
Подариха ми фантастика. "Правдата на Торен" от Ан Леки. Прочети я непременно, викат. Спечелила е накуп наградите Хюго, Небюла, Локус и Артър Кларк.
Ами зачетох я. Единственото оригинално, което видях, беше, че всичко е в женски род. Няма "майор", има "майора". Няма "капитан", има "капитана".
Четох, четох и я зарязах. Ако така се печелят награди - на зле е тръгнала фантастиката.
12 Юли 2016 01:28
Е генните инженери може да предложат нови продукти. Когато етическите проблеми изглеждат преодолими
12 Юли 2016 01:44
Егати епическата битка да можеш да пикаеш в алтернативния кенеф!
От друга страна, ако ще измираме като вид, поне да е феерично - представяте ли си как ще изглежда някой, който тича пред редицата от 50 алтернативни тоалетни да си намери неговата в момент на нужда! И точно тази кабинка е заета, а околните не! Да се прежали и да ползва съседната? Да чака на опашка? Че по какво ще се различава от сегашното положение, освен по строителите, броящи пачки от преустройството на обществените сгради (например издигане на допълнителни етажи, където да се помести целият този тоалетен разкош или пробиването на нови дупки за врати за всеки алтернативен пол по отделно, да не се нараняват емоционално взаимно).
12 Юли 2016 02:32
Статията умишлено или не смесва две съвсем отделни и непресичащи се неща - половете и социалните роли. Половете са само два - мъж и жена. Няма и няма как да има други, защото те са определени от природата. С оглед на биологичната функция при размножаване.

Хермафродити, такива с психика на единия пол, пък в тялото на друг пол и т.н., са просто генетични дефекти. Болестни отклонения от нормалното. Съществуват и при хора и при животни, както и многото други болести, но това не ги прави здраве.

За разлика от половете, които са само два, то социалните им роли са въпрос на среда. Най-вече на обитаване, включително на производство и прехрана. И там естествените различия между двата пола могат да имат социално значение или да нямат. В условията на враждебна и опасна околна среда, където физическата сила е решаваща за оцеляването и прехраната, то мъжката доминация се налага, защото нейната социална значимост е решаваща. В една техногенна градска среда, обаче, където физическият труд и сведен до минимум, а за опасностите са грижат организации, като армия, полиция и други служби, то физическата сила губи това си социално значение, а с това губи и мъжката доминация.

Пак да кажа - едно са полове, друго социални роли.
12 Юли 2016 02:47
Медицината и биологията отдавна не я разглеждат като болест.

Това просто не е верно ! Да, хомосексуализмът е изваден от американския класификатор на психическите заболявания - и правилно, защото не е психическо заболяване. То е генетично заболяване. Дефект на гени.
12 Юли 2016 03:01
А иначе "дискусията" за "половете" има няколко предназначения и затова от време на време се припомня:
1. Отклонява общественото внимание от действителните социални въпроси;
2. Атакува нормалността по такъв абсурден начин, че се стреми да заличи не само границата между правилно и погрешно, добро и зло, нормално и ненормално, но и между здрав разум и логика и абсурд и налудност. Цели да заличи всякакви ориентири и да направи масата лесно податлива на манипулация и налагане на неща, които иначе не би приела;
3. Създаване на реални, а най-вече на потенциални конфликти в обществото, встрани от опасните за елита. При това на разположение за активиране са психически нестабилни и зависими хора, но пък организирани и контролирани. Те могат и са използвани като маша срещу неудобни или опасни за елита хора.
12 Юли 2016 05:40
например издигане на допълнителни етажи, където да се помести целият този тоалетен разкош


Не мога да разбера тези които изпадат в небивала нужда да повдигат и измислят тоалетен въпрос. Решенето е много просто, ясно, икономичо и ефективно. Един единствен тоалетен възел, който се използва от всички граждани които имат нужда. Въпрос на малко култура е да не мърсиш като прасе и това е.

Някой може ли да ми обясни защо има мъжки женски тоалетни? Защо е това разхищение на площ? Толкова ли е важно за Вас когато акате да знаете, че ако някой друг ака в съседната кабинка е от същия пол?

Неутралните тоалтни (gender neutral) ги има на мног места и досега осен някой религиозен фанатик никой друг не се е оплакал.
12 Юли 2016 08:51
Аман от ПЕДЕРАСТИЯТА насаждана о "любимият"Запад!!!
12 Юли 2016 09:11
Един единствен тоалетен възел, който се използва от всички граждани които имат нужда.

Такъв възел е само частично решение на нуждите. Защото освен тоалетната чиния, която е "безполова", тоалетните имат и други аксесоари. Мъжките например имат писоари. Има и помещение с мивки и огледала, където жените биха искали да се пооправят, без да ги наблюдават мъже. От гледище на обществения интерес може да се окаже, че икономически е най-изгодно изобщо да не се строят публични тоалетни, а хората да ходят с памперси, раздавани от общината. Тогава ще са достатъчни само леки паравани от типа на телефонните будки.
12 Юли 2016 09:29
От друга страна, милениалите нахъсано защитават псевдонаучната глупост, че полът е изцяло социална конструкция и няма истински разлики между мъжките и женските индивиди от вида хомо сапиенс. Може би е време да си изберат едно от двете. А може би не. Антиинтелектуалният колапс пред реалността е доминираща черта на "специалните снежинки" и тяхното все по-абсурдно осмисляне на света. Трябва да разберете, че това са хора, които виждат природата и науката като "репресивни агенти на традиционното общество" и обичат да пакетират фактите като враждебни агресори на техните прогресивни емоции. Поколението Y обяви война на рационалното мислене и научния метод в своя поход към безполова дистопия.

12 Юли 2016 09:57
"Имало едно време мъже и жени"
"Имало едно време мъже и жени"
Типична постмодерна алабалистика...
12 Юли 2016 10:05
Цялото това вторачване в сексуалните практики и различия на хората е , ако не вредно, то непродктивно за обществото.Наистина редица социални отживелици, свързани с някогашни полови табута на патриархалното общество, е крайно време да бъдат преодолени. Така например, все още битува някакво имагинарно разделение на "мъжка" и "женска" работа, което все още създава мъже, които не могат да си закърпят чорапите и жени, които не знаят как да си включат (или не дай Боже да сменят) автоматичния бушон на таблото в апартамента.
От друга страна, обаче, онова което колегата Лебовоски забелязва, е продукт на процесите на фрагментация на обществото и възникванто и развитието на субкултури, които се втрачват в себе си и търсят идентичност чрез разграничаване. Това са обективни процеси, независимо дали на нас ни харесва или не. Аз не виждам защо обособяването на ЛГТБ (или както там е съкращението) субкултури и групови идентичности в едно общество да е по-малко "естествено" от - примерно - субкултури като анархо-пънк, скинхедс, последователи на разни секти.
Както често е случаят, просто е нужна мяра. Иначе се получава като с движението за правата на жените, което еволюира на места в агресивен феминизъм, който разбира се намери "обосновката" от спорни "джендър" изследвания.
12 Юли 2016 10:12
Колко пъти трябва да слушам глупостите че хомосексуалността е противоестествена въпреки че се среща сред всички бозайници- от жирафи и лъвове до маймуни и примати. Медицината и биологията отдавна не я разглеждат като болест. Та на кой му пречат природата и науката?


Медицината и биологията вече са подчинени на същите господари, на които служи открай време социологията.
12 Юли 2016 10:23
Някой може ли да ми обясни защо има мъжки женски тоалетни? Защо е това разхищение на площ? Толкова ли е важно за Вас когато акате да знаете, че ако някой друг ака в съседната кабинка е от същия пол?

Ами защото в тъмното, мракобесно минало, когато са се появили тоалетните, мъжете са решили, че за да се изпикаш няма нужда да си сваляш гащите и да клякаш.
12 Юли 2016 10:34
А бе, да благодарим вкупом на великите депутати, че преди 25 години (12 юли 1991) включиха чл. 46, ал. 1 в Конституцията. Аз лично не си представям как български депутат ще тръгне да поправя алинеята, че и да намери още 159 такива. И то на 3 пъти.

А иначе хомосексуалните индивиди представляват генетичен дрейф, който стабилно е между 5 и 10% от популацията. Е, ако си по-богат и си от тези проценти, може и да си метнеш ДНК-то в бъдещето, ако си намериш начин някой да ти отгледа плода. Но като цяло дрейфът си е дрейф.

Бъдете здрави!
12 Юли 2016 11:27
Това е само временно явление. Няма как да съчетаем 20-тината пола с културните особености на "бежанците"? За тях хомосексуализмът е грях, престъпление, за което в страните от които идват бесят. Те не искат да се променят, няма да е политкоректно да ги притискаме. Остава ние да се променим - заедно със свинското, ще изчезнат и прайдовете, и еднополовите бракове.
12 Юли 2016 11:31
Природата е заложила капан - ако изчезнат двата пола, намалява и изчезва инстинктът за продължение на рода ,намалява и изчезва съответната животинска популация. Защото при един и при повече от два пола рязко намаляват желанието за създаване на потомство.
Човекът е само етап от еволюцията- създаде ли самоусъвършенстващ се изкуствен интелект, започва да пречи и става излишен.Многото полове са един от начините природата да отстрани излишното звено.
12 Юли 2016 12:12
И не разбрах какво общо има отглеждането от двама работещи родители? Даже моето поколение едва ли е първото с масово работещи двама родители, а съм на 62!
12 Юли 2016 12:29
Докато на Запад подобни теории и практики процъфтяват , в действителност понятието Западна цивилизация губи от размерите си и контурите си. Знае се вече и кой ще го замести. Тия които правят деца и то повече от две в семейство. . .
12 Юли 2016 12:32
дами и господа. Обръщам се така към вас, докато все още е възможно.

А аз в днешния брой цитирам автор, писал за отношения между жените и мъжете през 19 век!
12 Юли 2016 12:53
Фактът, че двамата родители работят, води до промяна на разпределение на отговорностите и от там промяна на традиционата роля в семеиството. Жените носят отговорност за финансово обезпечаване на семеиството наравно с мъжете, а мъжете отговорност за дома и децата наравно с жените. Или поне така е в добрият случай.
Спомням си преди време, когато подаването на носът през граница и поназнаиванеето за нравите на други хора бе запазено само за определени люде, бях на курс на които лектора беше британец. След лекциите разпитвахме човека за всевъзможни неща, включително и колко деца има, в каква къща живее, с какво се занимава жена му. Оказа се, че жена му, бивш университетски преподавател в момента си седеше в къщи с трите им деца. Имали били достатъчно доходи за да си позволят домашен помощник, които да се занимава с чистене и готвене. Реакцията ни на чистокръвни балканци тогава бе <А какво прави жена ти тогава по цял ден щом не чисти и не готви>, <Как какво, бе искрено възмутен човекът, възпитава децата>
Сегашните образовани млади хора знаят разликата между да отгледаш и възпиташ, а татковците с удоволствие учавстват.
Та така, социалните модели се променят бавно и не без съпротива от по-консервативната част от обществото, но животът се променя постоянно, а с него и моделите.
Офтопик, мъжете с готварска престилка са секси.
12 Юли 2016 13:27
Човекът е триполово животно - в създаването и отглеждането на децата участват мъж, жена и баба.
12 Юли 2016 13:36
Оказа се, че жена му, бивш университетски преподавател в момента си седеше в къщи с трите им деца. Имали били достатъчно доходи за да си позволят домашен помощник, които да се занимава с чистене и готвене. Реакцията ни на чистокръвни балканци тогава бе <А какво прави жена ти тогава по цял ден щом не чисти и не готви>

Това ми напомня за един виц дето някакъв мъж влязъл в бюро за запознанства и започнал да изрежда какви претенции имал към евентуалната си бъдеща съпруга. Тези от бюрото го слушали и накрая му казали: "Господине, фирмата за наемане на домашни прислужници е съседната врата!"
12 Юли 2016 13:46
мъжете с готварска престилка са секси.

Безспорно!
Какво да кажем за жена с гайчен ключ 80 в ръце?! Или висяща на конзолата на железорешетъчен стълб, опъвайки 175 квадрата проводник за високо напрежение!!!
...................
Аз лично не съм особено притеснен от измисленото полово разнообразие.
Ще отмине и това, независимо от напъните на родителите и радетелите на това недоразумение.
Не виждам как това ще се получи в едни сериозни по популация държави. Китай, Индия, всички арабски държави, където религията ги държи на земята, Русия също.
Не, че ние сме някакъв сериозен аргумент относно процента на участие в световната популация, но и у нас не очаквам тълпи, приемащи този абсурд.
, водещи се по какво ли не винаги е имало и винаги ще има, но да се стигне до някакво коренно заличаване на междуполовите (мъж/жена) от/сношения, някак ми се вижда абсурдно.
Колкото и да се мъчат да внушават, че съзнанието би трябвало да е определящо - нагонът си е нагон. И ще се окаже по-устойчив, от всичко друго.
А ако някой счита, че постепенно (след много време), съзнанието ще успее да се пребори с нагона, с безусловния рефлекс за продължаване на рода по естествен начин и възникналата (дадената ни възможност) да използваме това и за удоволствие, дадено ни само на хората и делфините между другото, да знае, че процесът ще е много по-дълъг от естественото отмиране на този род социални определения и контакти!
Засега половете са само и единствено два!
Останалото е от ... лукаваго!!!
12 Юли 2016 14:35
Ето мнението на Уйлям Голдинг: William Golding British Novelist, Playwright & Poet 1911-1993:
- I think women are foolish to pretend they are equal to men. They are far superior and always have been. Whatever you give a woman, she will make greater. If you give her sperm, she wiil give you a baby. If you give her a house,, she will give you a home. If you give her groceries, she will give you a meal. If you give her a smile, she will give you her heart. She multiplies and enlarges what is given to her. So, if you give her any crap, be ready to receive a ton of shit!
12 Юли 2016 14:41
Аз не разбирам как е възможмо мъж да не изпитва влечение към жените. Към хубавите, умните и работните, разбира се. Жената е украшение на света и награда за мъжа.
12 Юли 2016 14:45
Към хубавите, умните и работните,
И към трите групи ли?
12 Юли 2016 14:48
Да бе,да бе--награда...изпитание е тя
12 Юли 2016 15:02
Трите в една. Има такива. Аз познавам една.
12 Юли 2016 15:35
http://vbox7.com/play:620402f9
12 Юли 2016 15:35


mi6osp.

Природата е заложила капан - ако изчезнат двата пола, намалява и изчезва инстинктът за продължение на рода ,намалява и изчезва съответната животинска популация. Защото при един и при повече от два пола рязко намаляват желанието за създаване на потомство.
Човекът е само етап от еволюцията- създаде ли самоусъвършенстващ се изкуствен интелект, започва да пречи и става излишен.Многото полове са един от начините природата да отстрани излишното звено.








toly


Докато на Запад подобни теории и практики процъфтяват , в действителност понятието Западна цивилизация губи от размерите си и контурите си. Знае се вече и кой ще го замести. Тия които правят деца и то повече от две в семейство. . .


12 Юли 2016 18:11

sam77
12 Юли 2016 15:35

toly


Докато на Запад подобни теории и практики процъфтяват , в действителност понятието Западна цивилизация губи от размерите си и контурите си. Знае се вече и кой ще го замести. Тия които правят деца и то повече от две в семейство. .



Хъм, това е съвсем друга бира. Индианската цивилизация ,с множество деца в семейството , е унищожена от безимотните втори,трети и т.н добре въоръжени, но далеч по -малобройни идалго.
Западната цивилизация е далеч по-добре въоръжена от десетократно по -бързо размножаващите се завоеватели -мосюлмани, но общоевропейските ценности не важат за завоевателите.
12 Юли 2016 18:33
Ако си по-млад ще го преживееш пък каква бира е не знам. И тогава няма изобщо да те занимава проблема с педерасите . Никого няма да занимава тая тема.
12 Юли 2016 18:35
Преди 2-3 месеца в една книга прочетох едно изказване, което приличаше на виц, а то се оказа специално създадена дума за обяснение на полово отношение: "лесбиян". Според авторът, това е мъж, който независимо че е в компанията на млади, преуспели, красиви, еманципирани и сексуално осъзнати мъже, все го влече към жените.

Та на кой му пречат природата и науката? и науката?


Интересно, а проказата, чумата, ... да не би да не са природа? А наркотичните билки и те ли не са природа? Защо тогава за едни неща не трябва да се пречи на природата, а за други - да се пречи.
Има и други примери в тази посока, но ще припомня само един - жененето на братя и сестри. Това е било основно правило за египетските царе, а също така за тихоокеанските народи (оттам е дошло и при хавайците, например). Да, раждат се и генетични уроди, но в правилата е било да се убиват веднага. А това, което е оставало - ами и до днес представители на тези групи са давани като примери за най-крависи и хармонични индивиди. По представената логика би трябвало веднага да се махнат и тези забрани - "... та на кой му пречат природата ..."

Така например, все още битува някакво имагинарно разделение на "мъжка" и "женска" работа


Ба, имагинерно. Все пак най-строгата военна тайна при войната в Залива е било календара на жените-пилоти, щото имат една цяла седмица на всеки 28 дни, в които не могат да се качат в реактивния самолет като пилоти. Каквото и да правим, анатомията ни е различна и там, където това оказва влияние - ами няма как да го заобиколим.
12 Юли 2016 19:44
Бонджорно,това за ''лесбиян''-а ....сериозно ли е било формулирано по този начин?!?!
12 Юли 2016 22:18
За да разберете проблема поинтересувайте се от експеримента universe72 на Джон Калхоун http://www.mostlyodd.com/death-by-utopia/
Създава оптимални условия за живот на една колония от мишки с изобилие от храна, вода, хралупи и всичко.Вместо да се развъдят в огромно количество мишките измират, експеримента е правен 72 пъти и всеки път резултата е всеобща погибел, затова се нарича така!
Първо отпадат нормите на социално поведение на половете, след това хомосексуалността се разпространява на цялата популация и спира възпроизводството, всички мишки измират. Прочетете го, интересно ще ви е. Съвпаденията с процесите в обществото ни са едно към едно с това с мишките.
17 Юли 2016 08:18
Ако нещата с жените и мъжете бяха толкова черно - бели и елементарни, Лебовски щеше да е профет. Но те не са и той не казва нещо обосновано.






17 Юли 2016 08:18
Ако нещата с жените и мъжете бяха толкова черно - бели и елементарни, Лебовски щеше да е профет. Но те не са и той не казва нещо обосновано.






... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД