:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 363
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Тереза Мей ще е премиер на Великобритания

Министърът на енергетиката Андреа Лийдсъм изненадващо се отказа от надпреварата
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Андреа Лийдсъм
Британският вътрешен министър Тереза Мей ще е новият премиер на Великобритания, след като основната й опонентка Андреа Лийдсъм изненадващо обяви вчера, че се оттегля от надпреварата, съобщиха медиите на Острова. Така Мей остана единствената кандидатка за наследник на Дейвид Камерън като лидер на Консервативната партия и премиер на Великобритания. Дейвид Камерън ще напусне поста в сряда, предаде Си Ен Ен в късния следобед вчера. До сряда вечер Мей ще е премиер на Великобритания, уточни Би Би Си.

Членовете на Консервативната партия трябваше да изберат една от двете на конференцията през септември, след като останалите трима кандидати отпаднаха при вътрешнопартиен вот миналата седмица.

В специално изявление вчера министърът на енергетиката Андреа Лийдсъм заяви, че страната се нуждае от силна власт, за да започне възможно най-бързо работа по излизането на Великобритания от ЕС, както решиха избирателите на референдума на 23 юни. "Стигнах до извода, че интересите на нашата страна изискват незабавно излъчване на силен и добре подкрепен министър-председател. Затова се оттеглям и пожелавам на Тереза Мей голям успех, като я уверявам в своята пълна подкрепа", заяви Лийдсъм. В неделя тя предизвика скандал, като заяви в интервю, че майчинството й я прави по-подходяща за лидер в сравнение с Мей.

Малко преди изявлението на Лийдсъм Тереза Мей започна кампанията си в Бирмингам. "Ще бъда пределно ясна - няма да има опит да останем в ЕС... Няма да има опит да се върнем в ЕС през задната врата. Брекзит означава Брекзит и ние ще го превърнем в нещо успешно", подчерта тя. Веднага след като опонентката й обяви, че се оттегля, Мей се върна в Лондон, за да обсъди предстоящите си действия.

Председателят на парламентарната комисия на консерваторите, ръководеща надпреварата за приемник на Дейвид Камерън, Греъм Брейди каза, че няма да бъде рестартирана кампанията за номинации на нови кандидати за лидер на торите. Той обясни, че Тереза Мей официално ще бъде утвърдена за нов председател на партията, което автоматично ще я направи премиер.

Междувременно над 1000 британски юристи изпратиха отворено писмо до премиера Дейвид Камерън, в което заявяват, че вотът на референдума за Брекзит е само консултативен и парламентът трябва да реши дали Великобритания да напусне ЕС.
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Британският премиер Дейвид Камерън, придружаван от изпълнителния директор на "Боинг" Денис Мюленбюрг (вляво), посети вчера Международното авиошоу във Фарнбъро. Министър-председателят обяви, че правителството ще купи 9 нови патрулиращи самолета за военноморските сили от "Боинг" в следващото десетилетие, като общата стойност на сделката е 3.5 млрд. евро.
2
1024
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
12 Юли 2016 14:25
http://rusnext.ru/news/1468307862
Новина за котколюбителите:
Можно его и премьером сделать, хуже не будет: Кот Кэмерона останется на Даунинг-стрит в статусе госслужащего


12 Юли 2016 14:39
Ами да става премиер щом толкова иска, но да не забравя за кого пееха сънародниците ѝ "the witch is dead".
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД