:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 289
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Канада казва наесен кога ще премахне визите за българи

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Димитрис Аврамопулос
Канада ще съобщи в началото на есента в какви срокове смята да премахне визите за българи и румънци. Това съобщи пресслужбата на ЕК след срещата в Брюксел вчера на еврокомисаря по вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос, канадския министър за имиграцията и гражданството Джон Маккалъм и представители на България и Румъния. До края на месеца се очаква канадските власти да направят проверка на готовността на България за отмяна на визовия режим. Проверката в Румъния вече е готова, става ясно от съобщението. В разговорите от българска страна участваха заместник-министрите на външните и на вътрешните работи Румен Александров и Филип Гунев, а от румънска - Драгош Тудораке, началник на канцеларията на министър-председателя. През май България и Румъния официално предупредиха, че биха се въздържали да подкрепят търговското споразумение между ЕС и Канада, докато въпросът с визите за техните граждани не намери решение. Търговското споразумение между ЕС и Канада бе представено миналата седмица, като ЕК цели то да влезе в сила възможно най-скоро. За да бъде въведено, споразумението трябва да бъде одобрено от всички национални парламенти в ЕС - процедура, която се очаква да отнеме около две години.

В началото на юли консерватори от опозицията публикуваха в Отава остра декларация срещу правителството на Джъстин Трюдо. Те го критикуват, че подготвя падането на визите за българи и румънци и определят тези действия като "тревожна тенденция на пренебрегване на фактите", съобщи Максим Божилов, издател на излизащия в Торонто в. "Български хоризонти". Той припомня, че в края на юни правителството на Трюдо обяви, че ще премахне визите за Мексико от декември в замяна на разрешението на Мексико да внася говеждо месо от Канада.
3
1101
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
11 Юли 2016 23:59
Няма да каже!
12 Юли 2016 00:05
Търговското споразумение между ЕС и Канада бе представено миналата седмица, като ЕК цели то да влезе в сила възможно най-скоро.

CETA е същото като TTIP. Веднъж подписано, нищо няма да пречи на мултинационалките да налагат квото си искат на ЕС от името на канадските си клонове.
12 Юли 2016 01:39
Украинцы создали Канаду, — администрация Порошенко

http://rusvesna.su/news/1468248738
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД