:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 251
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

И Русия може да захранва бъдещия газов хъб



Щедри инвестиции и изграждането на газови връзки със съседните държави са залегнали в десетгодишния план за развитие на "Булгартрансгаз". Документът трябва да бъде разгледан тази седмица в Комисията за енергийно и водно регулиране. Той предвижда преносната компания да вложи общо 658.4 млн. лв. в модернизация, като с част от парите ще бъде удвоен и капацитетът на газовото хранилище в Чирен.

"Булгартрансгаз" разглежда още и възможността за реализацията на газовия хъб "Балкан". Като възможни източници на природен газ са посочени нова тръба от Русия, местният добив в шелфа на Черно море, както и Румъния, Южният газов коридор и терминалите за втечнен газ в Гърция и Турция. Възможност е и газопроводът Eastring, който предвижда връзка между мрежите на Словакия, Унгария, Румъния и България.

От дружеството очакват, че потреблението на газ в България, а и в региона, ще расте. През м.г. в страната то е било 2.96 млрд. куб. метра, което е ръст от 10.5% спрямо 2014 г. Причината за това са ниските цени на суровината и търсенето от страна на промишлеността. От "Булгартрансгаз" очакват тенденцията да се запази, а делът на битовата газификация да расте. За това ще помогнат и ниските цени на природния газ - в рамките на една година той поевтиня с над 50 на сто.

Според доклада приходите на компанията растат с почти 3% спрямо 2014 г. и вече са 391.6 млн. лв. Разходите намаляват с почти същия процент до 288.1 млн. лева. Финансовото състояние на "Булгартрансгаз" е стабилно и може да изпълни плановете си, смятат от КЕВР.
1
1267
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
18 Юли 2016 20:32
На първо време. После от космоса.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД