:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 419
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Путин: Русия няма да търгува със свои територии

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Руският президент Владимир Путин (вдясно) разговаря с японския премиер Шиндзо Абе по време на Източния икономически форум във Владивосток. Москва оценява готовността на Токио да обсъди възможността за съвместна икономическа дейност на Курилските острови, заяви руският външен министър Сергей Лавров след срещата.
Руският президент Владимир Путин отхвърли идеята да отстъпи на Япония един от Курилските острови срещу засилено икономическо сътрудничество с Токио часове преди да разговаря вчера с японския премиер Шиндзо Абе по време на икономически форум във Владивосток. "Не търгуваме с територии, въпреки че проблемът за сключване на мирен договор с Япония естествено е ключов и много бихме желали с японските си приятели да намерим решение", заяви Путин. Той изрази убеденост, че проблемът ще е сред темите на предстоящата му дискусия с японския премиер, като отбеляза, че "не става дума за някаква размяна, за някакви продажби".

Владимир Путин заяви, че при възникване на проблеми с доставките на газ в Европа Русия ще пренасочи тези потоци към Изтока. "Газпром" има планове да съедини западносибирските находища и нашата газотранспортна система с тази система, която работи в Далечния изток", отбеляза Путин. В края на септември или в началото на октомври Русия и ЕК ще обсъдят реализацията на големите газови проекти - "Турски поток" и разширението на "Северен поток", както и други енергийни въпроси, коментира руският министър на енергетиката Александър Новак пред журналисти.

-------------

Русия и САЩ могат в скоро време да постигнат споразумение за сътрудничество в Сирия, заяви руският президент Владимир Путин. Той също така похвали американския държавен секретар Джон Кери, чиито "търпение и непоколебимост" в опита да постигне споразумение преди края на мандата на президента Барак Обама са направили постигането на договореност възможно. Русия и САЩ постигнаха разбирателство по по-голяма част от въпросите, свързани със Сирия, каза руският външен министър Сергей Лавров.
3151
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД