:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 427,324,821
Активни 104
Страници 11,903
За един ден 1,302,066

К.Нинова обвини правителството, че залага етническа промяна на България

Нинова е политическа лъжкиня, отвърна Д.Атанасова от ГЕРБ
 
Правителството залага етническа промяна на България с трайно заселване на бежанци в българските общини. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията във връзка с информацията за трайно заселване на бежанци в общини с „тежки демографски характеристики“, предаде Агенция „Фокус“. Според Корнелия Нинова твърдението, че по този начин ще се реши демографският проблем на България, е висш цинизъм, независимо от кого е произнесено. По думите й досега правителството на Бойко Борисов е било безсилно да се справи с проблема с бежанците, а сега вече изглежда опасно. Нинова се позова на изказването на Гинка Чавдарова, директор на Националното сдружение на общините. Корнелия Нинова посочи, че от нейното изказване прозира замисъл на правителството за трайно заселване на бежанци на семеен принцип. „Питаме кой е възложил на общините такова нещо?“, попита Корнелия Нинова. Лидерът на БСП поясни, че единственият орган в България ,който може да възложи такова нещо, е правителството. „Второ председателят на Сдружението казва ,че по нормативни документи тази роля ще бъде поета от общините“, коментира тя и попита кои са тези нормативни документи и кой ги е приел. „Министерски съвет приемал ли е такова решение или му е наложено отвън“, попита Нинова и обясни, че третото, което казва Гинка Чавдарова е, че ще се работи по европроект за трайна интеграция на бежанци у нас. Председателят на БСП попита кой е този европроект и обясни, че от това изказване става ясно още, че общините ще трябва да уредят и поемат битовото заселване на тези бежанци. „Очевидно държавата се оттегли и се скрива зад общините ,въпреки че това решение не е взето от общините. Очевидно ще се създават гета. Това е огромна опасност да привлечем нови мигранти“, посочи Нинова и обясни ,че досега бежанците са ни заобикаляли и са търсели по-добър живот, защото България не им е предлагала това. В тази връзка от БСП са задали въпрос до министъра на финансите кои общини са предоставили такива пилотни проекти и кой е източникът на тяхното финансиране. От БСП искат още министър Владислав Горанов да им предостави проект за бюджет за 2017 г.

Няма решение на правителството за настаняване на бежанци в общините - от новоизлюпен политик Корнелия Нинова се превръща в политическа лъжкиня. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред журналисти във връзка с думите на лидера на БСП, че се разполага с информацията за трайно заселване на бежанци в обезлюдените български общини, пише „Фокус“.
По думите на Десислава Атанасова твърдението на Корнелия Нинова, че в обезлюдените общини в България ще се настаняват бежанци, е лъжа, както и че това ще става по европроект или решение на Европейската комисия. „Веднъж излъга за спрените евросредства в сектор „Земеделие“, сега лъже отново“, заяви Десислава Атанасова.


Чавдарова: Общини с демографски проблеми ще поемат интеграцията на бежанците

Все още не е ясно кои са пилотните общини, които ще работят по европроект за трайна интеграция на бежанци у нас. Това разкри изпълнителният директор на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова пред БНР преди два дни.
Тя обясни, че не става дума за временни лагери и настаняване на големи групи хора, а за възлагане на нови ангажименти на общините при интерес на бежанци за трайно заселване у нас на семеен принцип.
Не става дума за масова миграция, а за последващ етап, който сега се поема от структури на БЧК и НПО, но по нормативните документи тази роля вече ще бъде поета от общините, допълни Чавдарова.
Очаква се това да бъдат общини, които са заявили интерес и които имат по-тежки демографски характеристики. Те ще трябва да уредят и поемат битовото устройване на заселващите се - намиране на подходящи жилища, на детски градини и училища за децата, записване при личен лекар, регистриране в съответните структури на Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане.
"Няма да се отиде към общини с изчерпан капацитет на социалната инфраструктура, а към общини, които вследствие на демографски тенденции разполагат със свободна такава, за да не се почувства местната общност нито ощетена, нито изместена от когото и да е", изтъкна Чавдарова.
Готовността и намеренията на общините са за семеен тип миграция, която ще оживи района, ще осигури разнообразие на работна ръка и ще създаде перспектива за обезлюдени райони, подчерта Гинка Чавдарова.
191
5027
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
191
 Видими 
27 Септември 2016 15:51
Мислят за "подобряване" на генофонда, милите!
27 Септември 2016 16:03
Сталинка почти дословно просто повтори препоръките в доклада на ЦРУ "Светът в 2020". (Докладът е явен, доста обемист и преведен на български. По подобни поводи съм давал цитати от него.)
27 Септември 2016 16:04
К.Нинова обвини правителството, че залага етническа промяна на България

Сетила се...
Parole, parole, parole... без Далида.
27 Септември 2016 16:07
В Проното и на "Раковски" 134 шият ли вече фесове и ферджета? Валерката и Шенгения са идеални за манекени на новата "мода"... Гнус! Друм!
27 Септември 2016 16:09
Сигурен съм, че Корнелия, ако бе реално управляващ, щеше да ни натресе не хиляди, а милиони бежанци за да се натегне на "началниците".

Какво предлага, като алтернатива ? Нищо ? Важен е евтиният пиар ?

Борисов поне прави нещо и ще успее. Защото е видно, че знае как. То и ние знаем и затова виждаме, че и той знае. Но Нинова е първосигнална.
27 Септември 2016 16:09
третото, което казва Гинка Чавдарова е, че ще се работи по европроект за трайна интеграция на бежанци у нас. Председателят на БСП попита кой е този европроект

Какъв ли ще е този европроект за който дори шефът на опозицията не знае. Съвсем криминална взе да става цялата работа.
27 Септември 2016 16:13
Гинка Чавдарова:

Изпълнителен директор на НСОРБ е доц. д-р Гинка Чавдарова
Завършва Киевския държавен университет, специалност икономическа кибернетика.

Доктор по икономика, с дисертация по ефективност на инвестициите.

Старши научен сътрудник по териториално планиране, като и в момента поддържа преподавателска дейност като хонорован преподавател.

Експерт по териториално развитие, местно самоуправление и общински финанси. Завършила е следдипломни квалификации във Франция, САЩ и Холандия.

Автор на над 95 монографии, статии и доклади с теми регионално развитие, местно самоуправление, прогнозиране и програмиране на териториалното развитие.

Изпълнителен директор на Националното сдружение на общините от самото му създаване. Омъжена с три деца.
27 Септември 2016 16:19
Корнелия Нинова е показала по времето на Костов, че като синьо "наше момиче" може да приватизира за себе си. От политика видно си няма представа. Хората не са идиоти. Вярно има такива и затова има кой да я харесва, но политиката не е само (и въобще не е) да прилъжеш избирателите. Тя е отговорност. А отговорността започва с ясно артикулиране на проблема.

За какви брюкселски проекти става дума ? Кой ги е лансирал и кои и чии кметове са се поблазнили да продават България ? Колко от тях са не БСП ? Чия е Гинка Чавдарова и защо толкова ламти ?
27 Септември 2016 16:20
шефът на опозицията

със синчето у Америка
27 Септември 2016 16:21
Доктор по икономика, с дисертация по ефективност на инвестициите.

Къде това и кога, щото в регистъра на ВАК и на НАЦИД данни за малък докторат няма, а има само ст.н.с. ІІ степен от 1989-02-17. Кой ставаше доц. и ст.н.с. ІІ степен без докторат до 1989?
27 Септември 2016 16:24
Със сигурност сегашната ситуация е натресена и с коленичене и вирнати задници, е посрещната без възражения от местните "управляващи"!! Не е изключено даже, те да се престарават - нещо което се е случвало не веднъж пред очите ни!

Трябва да се знае - натрисането и "приемането" на орди мюсулмани от далечни държави с напълно отличаващи се навици, традиции, ценности и дори девиатна религия - отнесено към българските мюсюлмани и доказано неинтегриращи се, е ФАТАЛНА ГРЕШКА!!

Др. Нинова вместо да къканиже и да повтаря частично известни вече неща, казвани и писани даже и тук, е по-добре да организира с партийния си актив всенародни демонстрации за излизане на България от всякакви "споразумения" за приемане на мигранти и депортиране на вече дошлите!!

В противен случай, тя и партията 'и, както и останалите предатели от политическата КАМАРИЛА, също подлежат на Народен съд и военнен трибунал!
27 Септември 2016 16:26
За какви брюкселски проекти става дума ? Кой ги е лансирал и кои и чии кметове са се поблазнили да продават България ?


Сещам се поне за една програма, по която имаше отворени схеми, по които общините съвсем спокойно можеха да "интегрират" деца на мигранти. А не се съмнявам и за момент, че при отваряне на възможност за вземане на европейски пАре, особено за строителство, щото там най-лесно се краде - всичките спечелени проекти ще са на герберски кметове, дпс традиционно също лапа. Същото важи и за схеми за временна заетост. Не нам, дето се вика!

П. П. Проверката на думите ми се прави изключително лесно. Влизаш в ИСУН и гледаш кои са бенефициентите. А г-жа ти Гинка е яка връзкарка в Брюкселя града. Неслучайно е несменяема начело на НСОРБ от самото му създаване. Разбира ги тя усвоителските мурафети и интрижките също
27 Септември 2016 16:32

Отарките пристигат.
27 Септември 2016 16:39
С бренеке или с четири нули?
Тхатс тхъ куесчън?
27 Септември 2016 16:39
Щом в столиците на ЕС има араби, значи и в София ще има, навсякъде да е еднакво.
27 Септември 2016 16:42
Сигурен съм, че Корнелия, ако бе реално управляващ, щеше да ни натресе не хиляди, а милиони бежанци за да се натегне на "началниците".
когато - тогава. ся на власт е Бацко, и то от доста години. може ли Той да каже, че някой му е *** в официалния анцуНг? или вие го правите вместо него? казвате вместо него, имам предвид.
p.s. що се отнася до детето на госпожа нинова, доколкото си спомням, то е талантлив математик. вероятно е в пиндостания за да учи. не е отишло да мие чинии, да не посочвам като кого.
27 Септември 2016 16:44
Независимо от коя партия е Нинова, това което казва е много важно. В момента насилват българското общество да мълчи и да си разтвори бузките.
Тези, които плюят Нинова конкретно по тази тема, явно са си разтворили бузките в аванс.
27 Септември 2016 16:48
Абе, имате ли идея за цена по пущу, урду и там кви бяха езици на Арабската пролет ?
Трябва да се подготвяме . Идат ордите на крилете на евроатлантическите ценности .
А тия от БСП реагират със скорост на охлюва.
Не че Нинова трябва да ушие байряка и да му тури знака, като Райна Попгеоргиева, ама все пак.....
27 Септември 2016 17:01
Независимо от коя партия е Нинова, това което казва е много важно.

Но защо чак сега го казва?! И каква е целта на позакъснялото казване? Има ли връзка изборът на време за казването с предстоящите избори? Или Нинова чак сега осмисли колко е важно и сериозно положението с "бежанците"? Къф политик е при това положение.
Той и Миков се сети да мрънка за отлагане на Закона за предучилищното и училищното образование една година след приемането му.
А за палците в болниците и аптеките общинските избори ли чакат, за да реагират?
Квито управляющите, такваз и "опозицията".
27 Септември 2016 17:03
Корнет Нинова,раздайте патроны....
27 Септември 2016 17:07
То и ние знаем и затова виждаме, че и той знае
Споделете знанието със слепци като мен,че да се провикна - "Бойко,прогледнах"
27 Септември 2016 17:08
да бъдат общини, които са заявили интерес
"Няма да се отиде към общини с изчерпан капацитет на социалната инфраструктура, а към общини, които вследствие на демографски тенденции разполагат със свободна такава, за да не се почувства местната общност нито ощетена, нито изместена от когото и да е", изтъкна Чавдарова.
Готовността и намеренията на общините са за семеен тип миграция, която ще оживи района, ще осигури разнообразие на работна ръка и ще създаде перспектива за обезлюдени райони.

И.Йотова, бъдещият ни вицепрезидент, ТОЧНО ТОВА ПРЕПОРЪЧА В ЕДНО СВОЕ ИЗКАЗВАНЕ!
Координирайте си мислите, щенията и капризите.
Намръщените муцунки запазете за мъжете си!
27 Септември 2016 17:09
Независимо от коя партия е Нинова, това което казва е много важно.

Но защо чак сега го казва?! И каква е целта на позакъснялото казване? Има ли връзка изборът на време за казването с предстоящите избори? Или Нинова чак сега осмисли колко е важно и сериозно положението с "бежанците"? Къф политик е при това положение.
Той и Миков се сети да мрънка за отлагане на Закона за предучилищното и училищното образование една година след приемането му.
А за палците в болниците и аптеките общинските избори ли чакат, за да реагират?
Квито управляющите, такваз и "опозицията".

Хич не звучи адекватно Нинова. Критиката ѝ е стандартна, както когато се обсъжда законопроект, а в момента България върви към бързо унищожение. Буферна зона ставаме - казаха ни го открито унгарците. Опозицията трябва веднага да напусне парламента и да предизвика политическа криза - това на първо време.
27 Септември 2016 17:11
"изнасилват" българското общество е по-правилно.
тъжно е, но по Тошово време нямаше и да разберем за такъв проблем, защото имаше граница и държава.
Сегинка има магистрали за всякаква напаст.
Само да решат и се търкалят безпрепятствено към и по нас.
27 Септември 2016 17:11
Рядко гледам телевизия, но довечера с интерес ще следя дали по "националните" ще има такава новина. Засега, до нова и бтв не е стигнала.
27 Септември 2016 17:12
Опозицията трябва веднага да напусне парламента и да предизвика политическа криза - това на първо време.


27 Септември 2016 17:13
Опозицията трябва веднага да напусне парламента и да предизвика политическа криза - това на първо време.
27 Септември 2016 17:13
Патриотчетата от Парламента тихо се ослушват
Лъсва им измамата, че са патриоти
27 Септември 2016 17:15

Нинова е първият и засега единствен партиен лидер, който поставя ясно проблема. Чест и прави, че го казва в обстановка на всеобщото примирение със съдбата, обладало болното ни общество.
Но няма дълго да се примиряваме. Прав е Айсблока, идва възмездието. Неясното е само дали ще бъде в сравнително управляеми форми, както при народните съдилища в Европа, или ще бъде дотолкова див, че няма на нищо да прилича. На карта е поставено самото съществуване на всеки индивид и реакцията ще бъде същата - нас ще ни бъде само ако тях ги няма.
27 Септември 2016 17:19
SvSophia 27 Септември 2016 16:04
К.Нинова обвини правителството, че залага етническа промяна на България
Сетила се...
Parole, parole, parole... без Далида.


ама тя поначало се сеща по-бавно. дори биографията й такава. първо приватизира техноекспортстрой по времето на костов; после стана шефка на булгартабак по времето на станишев; сега командва в бсп.
плавно и бавно. нали?
p.s. - пардон, техноимпекс и предимно сградата на кореком зад хотел рила.
27 Септември 2016 17:20
Независимо от коя партия е Нинова, това което казва е много важно.

Но никой не смее да се престраши и да каже добра дума за нея.Що тъй ?
27 Септември 2016 17:22
Ето аз казвам добра дума! Но, не бива да се ограничава с днешното изявление, а да действат с всички налични възможности като опозиция! Иначе се остава с впечатлението, че отбиват номера.
27 Септември 2016 17:27
защо да не се престрашаваме? ето: казвам. едно от най-великолепните изказвания в съвременния бг политически живот беше нейното - баце ви се беше обидил публично, че не го канят на някъв банкерски форум. и тя беше рекла: защо да каним човек, който не прави разлика между фиск и фикс
27 Септември 2016 17:30
Е права е жената тука е напът да стане вилает.Е разбира се на столичани и тия от америка не им пука и плещят каквото им падне по форумите!
Идете и питайте хората по селата какво е положението сега само с циганите а за после не ми се мисли!!!
27 Септември 2016 17:30
Гинка Чавдарова: Общини с лош демографски профил могат да интегрират трайно бежанци

Все още не е ясно кои са пилотните общини, които ще работят по проект за трайна интеграция на бежанци у нас. Това каза в предаването "Неделя 150" изпълнителният директор на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова. Тя обясни, че не става дума за временни лагери и настаняване на големи групи хора, а за възлагане на нови ангажименти на общините при интерес на бежанци за трайно заселване у нас на семеен принцип.

Не става дума за масова миграция, а за последващ етап, който сега се поема от структури на БЧК и НПО, но по нормативните документи тази роля вече ще бъде поета от общините, допъ
лни Чавдарова. Очаква се това да бъдат общини, които са заявили интерес и които имат по-тежки демографски характеристики. Те ще трябва да уредят и поемат битовото устройване на заселващите се - намиране на подходящи жилища, на детски градини и училища за децата, записване при личен лекар, регистриране в съответните структури на Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане:

Няма да се отиде към общини с изчерпан капацитет на социалната инфраструктура, а към общини, които вследствие на демографски тенденции разполагат със свободна такава, за да не се почувства местната общност нито ощетена, нито изместена от когото и да е.

Готовността и намеренията на общините са за семеен тип миграция, която ще оживи района, ще осигури разнообразие на работна ръка и ще създаде перспектива за обезлюдени райони, подчерта Гинка Чавдарова.

http://epicenter.bg/article/Ginka-Chavdarova-prizna--Ima-evroproekti-za-trayno-zaselvane-na-bezhantsi-v-obezlyudeni-sela/110260/2/0
27 Септември 2016 17:31
Да очакваме напълно спонтанни протести, червени бабички и дядовци, разни Петна, цигани, Барековци..., които ясно да кажат: Ние не искаме в запустелите райони да се заселват, а мигрантите да останат в София! УУУУУУУУУУУ, Долу!
27 Септември 2016 17:33
Опозицията трябва веднага да напусне парламента и да предизвика политическа криза - това на първо време.


27 Септември 2016 17:34
Като вземат да ви изнасилват ще викате аааааа рахат олсун!!!
27 Септември 2016 17:35
в регистъра на ВАК и на НАЦИД данни за малък докторат няма
В регистъра има някои непълноти. Например няма данни за някои дисертации, защитени в чужбина. Възможно е евентуално случаят да е такъв. Каквото и да е положението по този въпрос обаче, ясно е, че плановете за заселване представляват изключителна опасност!
27 Септември 2016 17:39
... и СЕГА чакам другарката ми Нинова да обяви програмата си за решаване на проблема с бежанците. Защото по въпрос с най-висока степен на социална значимост като този за бежанците, а и по, не знам как свързания с него, демографски проблем, се очаква нещо повече от гола критика. Популистките ажиотажи са омерзителни и издават липса на разбиране и визия за решаване на проблема. Тук е Родос, тук скачай, ... Дукс.

Ако назрява криза в сферата на местното самоуправление, то где са наште светли представители в НСОРБ? Защо не са поискали то да заседава? Щото "дето вика скръц, пръстче не слагат", а?
27 Септември 2016 17:40
това за фиска и фиксинга в последните три десетилетия може да се сравни само с великите думи на луканов към венци коня: г-н димитров, искате ли валидол? да ви дам?
но не в това е въпроса. вече половин година не е направила нищо. дори една добра президентска кандидатура на такъв (и интелигентен при това) лъв в небето като радев излезе като ялова.
аман от вътрешнопартийните им яжби. отмъщения. дребнавост. боричкания между новомислещи-номенклатурни отрочета-ненаяли се комсомолци, и пр.
нищо не е направила това да се изчисти. и това ще й изяде умната главица. бсп организациите по места са пълна леш. а ленин отдавна е разказал как се печели. ма тя това не го е чела. затова как да я обвини човек? нали приватизацията на техноимпекс едно време й беше по-важно? и шефското място в булгартабак.
27 Септември 2016 17:51
Вместо това дежурно изказване, защо др.Курнелия не призове електората на БСП, да започне бурно да се размножава и засели западналите и пустеещи райони?!
27 Септември 2016 18:04
Искахме евроатлантически ценности? Искахме да станем част от лъскавия Запад? Искахме банани?Ето ги ценностите, в пълен блясък - принудително заселване на страната ни с големи мюсюлмански тълпи по решение на еврочиновници, които никой българин не е избирал.

27 Септември 2016 18:04
На третия ден се съсетиха, социалистчета нещастни...
-------------------
Сайтът на Генек
27 Септември 2016 18:06
Има избрани общини. Едната е Бояново, до Елхово...
----------------
Сайтът на Генек
27 Септември 2016 18:13
Етническата промяна я готвят руснаците. Тов. Толстой ви каза в прав текст, че са купили черноморието.
Другаркта нинова да се концентрира над реални неща, а не да бръщулеви измислици
27 Септември 2016 18:16
Щурчо е гений в сравнение с този Павел.
27 Септември 2016 18:17
ми то като се изнесоха всички българи от цяла северозападна българия и половината от останалата част ...
останаха толкова мангали, че въпросният етнически състав е отдавна променен фатално.
даже сирийците ще са далеч по-бели от тях, ще ме извинявате за "расизма".
а за образование и култура на бита по-добре да не започваме.
така че ако ги убедим да откажат исляма и научат български срещу настаняването, ехеей ...

инак тя картинката е така от десетилетия. още при соца си беше добре утвърдена тенденция.
тя, милата, сега се присетила да се обади.

та що сега ма, каке?
да не би да има избори?

ай сиктир и у лево.
27 Септември 2016 18:20
Етническата промяна я готвят руснаците. Тов. Толстой ви каза в прав текст, че са купили черноморието.

Ееее, ех, ех, ех + тцъ, тцъ, тцъ. Сопрете се, челеби. Поръчайте си личен асистент, ако не са спрели европейските пари по програмата. На "Човека, който се смее" ще заприличаме от Вашите постове джанъм.
27 Септември 2016 18:21
ако не са спрели европейските пари по програмата


Не дават пари вече за такива
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД