:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 437
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Данъчна е осъдена условно за подкуп

Данъчна служителка от София е осъдена на 2 години условно заради поискан от нея подкуп, съобщиха от прокуратурата. Освен това тя е глобена и с 4 хил. лв. Жената е призната за виновна, че е поискала 2 хил. лв. от чужденец, собственик на фирма, за да му напише акт за 20 хил. лв., а не да запорира сметките на дружеството заради нарушение. Данъчната поискала и допълнително пари за колегите от екипа й.

"Свидетелят С. К. бил силно възмутен от поведението на П. Р. и на висок тон я попитал как си представя, че той ще даде исканата от нея сума от 2 хил. лв., както и допълнителна сума за ревизиращия екип, при положение че дружеството ще бъде санкционирано с глоба в размер на 20 хил. лв. Р. отвърнала, че трудът й е недооценен и че съставянето на акт за административно нарушение е най-малката неблагоприятна последица за дружеството, която е във възможностите й да предизвика, за да навреди на търговското дружество", пише в съобщението на прокуратурата. Според разследващите няколко дни по-късно жената се обадила във фирмата и обяснила, че ще пътува за Куба. В крайна сметка при срещата са й предадени 1000 лв. Веднага след това е арестувана. Присъдата не е окончателна.
1048
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД