:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 432
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Български рекордьор по плуване спира със спорта

Александър Николов
Националният рекордьор в плуването на 100 м св. стил - Александър Николов, най-вероятно ще се откаже от активния спорт. Това е причината той да не се подготвя за предстоящите турнири, на които ще се покриват нормативи за световното първенство в малък (25-метров) басейн, което ще е в Уиндзор (Кан, 6-11 декември).

Пред специализирания сайт BGswim.info мениджърът на националните отбори Кристиян Минковски обяснява, че 24-годишният Николов "още не е наясно дали ще продължи". Наскоро самият плувец, който участва и в Рио`16, обяви, че няма възможност да се издържа само от плуване и затова не би останал в активния спорт. Той работи на половин работен ден в IT фирма, но това му пречи да води пълноценна подготовка.

Минковски пояснява, че за световното подготовка водят едва четирима национали. От тях норматив има само Нина Рангелова - на 200 м св. стил. Пловдивчанката, която живее в САЩ, обаче получава право още за 50 м и 100 м св. стил, както и за 100 м съчетано. Останалите трима ще опитат още на турнира в Скопие (22-23 октомври) да покрият нормативите. Те са Антъни Иванов (200 м бътерфлай), живеещият в Германия Любомир Агов (50 м бруст) и държавната шампионка в плуването по гръб Габриела Георгиева (на трите дистанции).

От проектосъстава, освен Николов, са отпаднали още Лъчезар Шумков и Добромира Иванова, които били предпочели да се концентрират върху подготовката за следващия сезон.
812
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД