:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 552
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Италианец ще бяга за 28 000 лв. в София

Маратон 2016 ще блокира центъра на столицата тази неделя
СНИМКА: MARATHONSOFIA.COM
Старт-финалът на Софийския маратон 2016 по традиция ще бъде пред Националния стадион "Васил Левски".
Италианецът Ахмет Насеф е единственият, който има шанс да спечели бонуса от 20 000 лв., предвиден за най-добрия участник в новоучредената българска верига маратони "Бягането - начин на живот". За целта жененият за българка атлет, който победи във Варна на 15 май и бе трети в Стара Загора на 26 юни, трябва задължително да спечели в София на 9 октомври.

По регламент бонусът се полага на най-добре представилия се състезател в трите маратона, спечелил минимум 25 т. за общото класиране, разпределяни по системата 10 т. за първо място, 7 т. за второ и 5 т. за трето. Дотук Насеф има 15 т., т.е. необходима му е още една победа. Ако триумфира в неделя, италианецът ще заработи 28 000 лв., тъй като 8000 лв. се полагат по право на най-бързия по класическата дистанция от 42.195 км в София.

Организаторите на 33-тия Софийски маратон са предвидили награден фонд от 60 000 лв., а до момента записаните участници са над 2000. По-голямата част ще бягат на 3 км, 10.5 км и 21 км. Традиционно най-силният континент в маратонските дисциплини - Африка, ще бъде представен с бегачи от Етиопия, Кения и Мароко, очакват се и от Северна Америка и Азия. Най-известното българско име е на олимпийката Милица Мирчева, която ще бяга на 21 км.

"Софийският маратон най-сетне е това, за което от години мечтаехме. Благодаря на екипа, който го съхрани", каза шефът на българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, който поясни, че тази година маратонът ще има статут, освен на държавно първенство, и на балкански шампионат.

Заради състезанието за поредна година ще бъде блокиран центърът на София. Стартът на маратона е в 10 ч. в неделя, а до 16 ч. ще бъдат затворени отсечки от булевардите "Ев. и Хр.Георгиеви", "Патриарх Евтимий", "Витоша", "Пенчо Славейков", "България", "Петко Каравелов", "Арсеналски", "Черни връх", "Драган Цанков", както и цялата ул. "Фр. Нансен", по които минава официалното трасе.

Промени ще настъпят и в маршрутите на голяма част от линиите на градския транспорт, които преминават по споменатите улици. Засегнати ще бъдат автобуси №9, 72, 75, 76, 84, 94, 102, 204, 505 и 604, като подробна информация за временните изменения е публикувана на сайта на Центъра за градска мобилност в София - SofiaTraffic.bg.
693
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД