:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 101
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Родители искат оставката на директора на Фонда за лечение на деца

След като петима представители на Обществения съвет към Фонда за лечение на деца подадоха оставки в знак на несъгласие с работата на ръководството на институцията, родители на болни и здрави деца излизат на протест пред здравното министерство днес, за да поискат оставката на директора й.

Причините, заради които се събират родители и деца от цялата страна, са няколко. Освен че настояват проф. Владимир Пилософ да напусне ръководния пост незабавно, те искат и гаранция от страна на Министерството на здравеопазването, че всички чакащи подпомагане ще бъдат разгледани в срок от 45 дни от датата на подаване на заявлението, а вече забавените ще получат решението и/или лечението си до една седмица, считано от днес. Друго искане е да се отменят приетите в края на август промени в правилника за дейността на фонда.

Родителите са силно заинтересовани и от дейността на администрацията във фонда - настояват да й бъде направен одит от 21.04.2016 г., когато институцията се сдоби с ново ръководство, до момента. За целта предлагат да бъде създадена работна група с участието на излъчени от тях представители, граждански и дарителски организации, която да упражни контрол над него. Същата група трябва да подпомогне и дейността на администрацията за определен период, докато фондът се стабилизира. През това време трябва да се подготвят промени в правилника и критерии за избор на нов директор.

Утре депутатите в здравната комисия на парламента искат да препитат здравния министър Петър Москов за проблемите във фонда в рамките на блиц контрола. Председателката на комисията Даниела Дариткова допуска и изслушване на цялото управление на фонда и представители на обществения съвет.
813
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД