:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 267
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кметът на Перущица запази поста, но няма да напуска страната

Ради Минчев
Кметът на Перущица Ради Минчев остава на поста, но не може да напуска страната. Това е най-новият епизод от сагата с арестувания преди 3 седмици и обвинен в корупция градоначалник на ДСБ. Вчера пловдивският Апелативен съд отмени първоинстанционното решение кметът да бъде отстранен от длъжност. Магистратите счетоха, че той няма да влияе на процеса, заемайки поста. Прокуратурата обаче контрира със забрана да пътува в чужбина.

Обвиненията срещу тъмносиния кмет са три - за искане на рушвет от 40 000 лв., за присвояване на 12 400 лв. и за фалшифициране на документи. Депутатът от ДСБ Атанас Атанасов, който пое съдебната му защита, продължи да твърди и на вчерашното дело, че процесът е политическа поръчка. Прокуратурата отрича, но прави впечатление, че почти всички нейни искания досега падат на втора инстанция. Обвинителите твърдят, че разследването е скрепено и със СРС-та.

Според Атанасов кметът Минчев е съдействал на разследването. "Благодаря на съда за справедливото решение, моята съвест е чиста. Невинен съм и това предстои да бъде доказано. Надявам се процесът да приключи бързо", заяви Минчев. В негова защита бяха представени 1200 подписа на жители на Перущица, сформиран бе и инициативен комитет. Хората бурно аплодираха решението на апелативните магистрати.
1
850
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
05 Октомври 2016 09:54
Предполагам,че всички кметове го правят. Защо точно на Перущица, за да направят впечатление трябваше някоя по- едра риба!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД