:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 396
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

САЩ обмислят удари срещу режима в Сирия

Русия е разположила ракетни системи С-300 в своята военна база в Тартус
-----------------------
Властите в САЩ разглеждат все по-сериозно възможността за военна намеса в сирийския конфликт, пише американският в. "Вашингтон пост". По информация на изданието, миналата седмица в Белия дом е имало среща с участието на представители на Държавния департамент, ЦРУ и Обединения комитет на началник щабовете на въоръжените сили на САЩ. Присъстващите обсъдили нанасянето на въздушни удари по позиции на сирийския режим. Предполага се, че този въпрос ще бъде обсъден и на заседанието на Съвета по национална сигурност, ръководено от президента Барак Обама до края на седмицата. Според участник в обсъждането, сред разглежданите варианти е нанасянето на удари по военните летища на сирийските ВВС с крилати ракети и други оръжия с голям обсег на действие. Имало е предложение операцията да се проведе тайно, за да се избегнат възражения на Белия дом срещу нанасяне на удари по позиции на сирийския режим без одобрението на Съвета за сигурност на ООН. Източник на "Вашингтон пост" твърди, че представители на ЦРУ и на Обединения комитет на началник щабовете са на мнение, че падането на Алепо може да засегне "контратерористичните цели на Америка в Сирия".

Руското Министерство на отбраната съобщи, че е разположило зенитноракетна система С-300 в своята военноморска база в град Тартус. Според властите в Москва мярката е взета, за да се засили сигурността на руските части в страната. "Зенитноракетната система наистина беше изпратена в Сирия", каза говорителят на ведомството Игор Конашенков в изявление, допълвайки, че С-300 са отбранителни системи и не представляват заплаха за никого. Освен военноморското съоръжение в Тартус Русия има и военновъздушна база край град Латакия. По-рано през годината руски представител заяви, че страната планира да разшири базата Хмеймим до постоянно военно съоръжение. В момента там има зенитноракетна система С-400, която е и най-усъвършенстваната в руския арсенал.

САЩ блокираха в СС на ООН обсъждане на обстрел на руското посолство в Дамаск в Сирия, предаде ТАСС като цитира руски представители в ООН. "То (обсъждането) бе фактически блокирано от делегацията на САЩ, която се опита да вкара в стандартния в такива случай текст странични елементи. Несръчно им помогнаха англичаните и украинците", се казва в заявлението на постоянното представителство на Русия в световната организация.
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Руският президент Владимир Путин лично присъства на предаването на властта във външното разузнаване в сградата на ведомството в Москва. Досегашният шеф Михаил Фрадков (в средата) предаде поста на Сергей Наришкин (вдясно).
7
1457
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
05 Октомври 2016 21:02
Имало е предложение операцията да се проведе тайно, за да се избегнат възражения на Белия дом срещу нанасяне на удари по позиции на сирийския режим без одобрението на Съвета за сигурност на ООН.

Нагли майтапчии!
Кое действие на САЩ спрямо Сирия е законно? Прехвърлянето на оръжие за терористите от Либия в Сирия? Заставянето на новите членки-помиярки в НАТО (като България) да изнасят оръжие за терористите, бомбардиране на сирийската армия, не закачане (на практика защита) на Ал Нусра фронт, изпращане на военни на територията на Сирия, които помагат на терористите и кюрдите да отслабват правителството на Сирия, фабрикуването на лъжи, като тая с обгазяването на Дамаск........
Няма нищо законно в агресията на НАТО спрямо Сирия, заедно с околните държави, подкрепящи главорезите. На всичкото отгоре американската пропаганда се праска за борец за свобода, демокрация и в защита на невинните жертви на „режима на Асад и безмилостните бомбардировки на Русия срещу деца в Алепо“. Нещо лошо се готви, гадна провокация, като бомбардировката с американски дронове на конвоя на ООН. На всичкото отгоре действията на американската администрация са непредвидими, защото там има враждуващи групировки, които действат по свое осмотрение, без да питат Обама.
05 Октомври 2016 21:04
Имало е предложение операцията да се проведе тайно, за да се избегнат срещи с Баба Меца


fixed
05 Октомври 2016 22:18
Много лошо. Много лошо!
05 Октомври 2016 22:20
Пак канят руснаците на война.
Пак няма да им обърнат внимание на поканата.
05 Октомври 2016 22:32
САЩ обмислят удари срещу режима в Сирия , а Бай Мангал обмисля да бръкне с пръсти в контакта. Съзирам общи мисли и в двата замисъла.
05 Октомври 2016 23:00
САЩ обмислят удари срещу режима в Сирия





И аз обмислям "удар" срещу Клаудия Шифър /да я бъпна/, но ... Абе само си мисля!
05 Октомври 2016 23:29
С300 може и да видят реални цели... Руснаците ще ги изпробват, явно!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД