:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 297
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Дупнишката популярна каса завлякла 4.5 милиона лева

Снимка: БНТ
Популярната каса в Дупница
Общо 277 души са внесли 4.5 млн. лв. в Дупнишката популярна каса, която фалира преди няколко месеца и вложителите не успяха да вземат парите си, съобщи БГНЕС, като цитира информация от окръжната прокуратура в Пловдив, която разследва случая. Материалите по делото са прехвърлени там, защото малко пред фалита собственикът на касата Георги Близнаков я е регистрирал в града под тепетата и е подал в съда молба за обявяване в несъстоятелност.

Близнаков, съпругата му Ивона и синът им Сотир бяха арестувани във вторник вечерта. Малко след това синът бе освободен, а родителите останаха в ареста и им бяха повдигнати две обвинения. Двамата са обвинени в лихварство, а Близнаков - и в укриване на 135 хил. лв. корпоративен данък.

Лихвите, които популярната каса е давала срещу вложените пари, са били между 14 и 18%. Пред разследващите показания са дали 80 души, които са вложили около 1.5 млн. лв. Повечето са от Дупница, но има и вложители от София. Най-голямата сума е дошла от Италия - 400 хил. лв. Освен това дружеството е давало и заеми със същите лихви, но предимно на управителя си Близнаков, както и на сина му. При обявяването на несъстоятелността Близнаков заявил, че няма 600 лв., за да назначи синдик. И след шума около касата обаче продължавали да постъпват вложения, твърдят разследващите. След като хората започнали да си търсят парите, Близнаков ги препращал към несъществуващия синдик. Мъжът и съпругата му са арестувани за 72 часа. Съдът трябва да реши дали да ги задържи за постоянно.

932
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД