:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 383
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Нико Розберг записа първата си победа в Япония

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Нико Розберг е излязъл от болида си и изтичва с триумфален жест към стълбата, водеща към подиума за награждаване на пистата "Сузука".
Нико Розберг спечели за първи път състезание от Формула 1 в Япония и добави още 10 т. към аванса си на върха в класирането пред своя съотборник в "Мерцедес" Люис Хамилтън само 4 старта преди края на сезона. Германецът стартира от първа позиция, задържа я през цялото състезание и финишира за 9-и път този сезон (и общо 23-ти) като победител. Настоящият шампион Хамилтън бе до Нико на старта, но потегли лошо и се озова осми. Той успя да навакса, но не и да мине по-напред от третото място, спрян от Макс Верстапен (Хол) с "Ред Бул". Топ 6 на финала допълниха Себастиан Фетел (Гер, "Ферари"), Кими Райконен (Фин, "Ферари) и Даниъл Рикардо (Авл, "Ред Бул").

С първото и третото място на пистата "Сузука" "Мерцедес" си осигури предсрочно третата поредна титла при конструкторите, като вече има недостижимите 553 т. Втори е "Ред Бул" с 359, а трети - "Ферари" с 313. Розберг пък вече е с 313 т. в битката за първата си световна титла. Хамилтън е втори с 280, а Рикардо - трети с 212. Райконен държи 4-тото място със 170, а съвсем зад него са Верстапен и Фетел с по 165.

Следващият старт е за Гран при на САЩ в Остин, Тексас, на 23 октомври.
760
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД