:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 290
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Павлова обеща нов пътен възел при Симитли да отпуши "Струма"

При Симитли ще бъде изграден нов пътен възел, който ще изведе тежкия трафик и ще улесни направлението към Банско, Гоце Делев и Разлог. Това обяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова вчера в Благоевград на форума "Региони в растеж".

Павлова обясни, че при изграждането на автомагистрала "Струма" през Кресненското дефиле в края на Симитли ще бъде построен тунел, от който трафикът ще поема на изток и така ще има два скоростни пътя в една посока с проектна скорост от минимум 90 км/ч. Строителството на т.нар. източен обход през Стара Кресна ще е трудно заради релефа и големите наклони. Затова ще се наложи да се направят най-малко 7 виадукта и няколко тунела. Министърът за пореден път предупреди, че ако строителството не започне скоро, страната ни ще загуби цялото досегашно европейско финансиране за "Струма". От предишни нейни изказвания обаче стана ясно, че все още няма избран окончателен вариант измежду четирите, които се обсъждат за прехода през дефилето. Съответно не е изпратено и искане до Брюксел за одобрение на промяната. "Струма" на практика ще глътне целия предвиден за шосета ресурс от 670 милиона евро, който ЕС ни отпуска през новия програмен период. Утре се отварят ценовите оферти за рехабилитацията на 238 км пътища по ОП "Региони в растеж"

Днес в пътната агенция ще бъдат отворени ценовите оферти за избор на изпълнители за ремонт на 238 км второкласни и третокласни пътища, включени в първия етап на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 г. Индикативната стойност е близо 152 млн. лв. Най-дългата отсечка са 43 км от прохода Петрохан след Костинброд, които в момента са в окаяно състояние.
4
1082
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
02 Ноември 2016 13:41
Павлова обеща нов пътен възел при Симитли да отпуши "Струма"

А Поли обещава ли нещо на бай Хой?
02 Ноември 2016 13:44
02 Ноември 2016 13:51
Ако не се мотае по платното също ще увеличи пропусквателната...
02 Ноември 2016 15:25
"От предишни нейни изказвания обаче стана ясно, че все още няма избран окончателен вариант измежду четирите, които се обсъждат за прехода през дефилето. Съответно не е изпратено и искане до Брюксел за одобрение. "
Предизборни обещания! Защо се бавят, не е ясно.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД