:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 436,938,832
Активни 92
Страници 6,489
За един ден 1,302,066
Писмо от “България” 1

Пуф

Димитри Иванов
Умряха Бисер Киров, Николай Корабов, преди тях пианистът Константин Ганев - и се сетих за лаврите и аплодисментите, които Константин и Джулия жънеха не с модернистични изгъзици като "Брамс" с диджей и симфоничен оркестър или "Брамс за оркестър и боклучена кофа".

На дълга маса насядахме много хора, синът на Константин Ганев Митко се приближи и каза: Джимо, извинявай, но трябва ти да отидеш при баща ми, не той да идва, щото той е по-стар от теб.

Аз обичам да слушам Шопен, казах на Константин Ганев, че съм виждал посмъртна отливка от ръката на Шопен и че Шопен е имал много изящна ръка, докато Рахманинов, когото също харесвам, има ръка ...

- Ръката на Рахманинов е като лопата, засмя се Константин Ганев.

Поднесоха ни ордьовър с гъби. Константин Ганев завел на излет за гъби Святослав Рихтер, един от най-големите пианисти на ХХ век, когато гостувал в България.

- Ама аз все надолу ли да гледам, - казал Рихтер, гледал небето и не намирал гъби.

Константин Ганев през повечето от живота си гледаше японското небе, понеже работеше в Япония, а там, понеже от океана духа влажен вятър, небето не е синьо като нашето, а сивее.

Депутатите не са Рихтер, но също ще гледат небето. Бъдещата пленарна зала ще е под стъклен купол. Ще го плати народът. Но депутатите няма да лапат мухи, те ще се пазарят помежду си кому колко рушвет от сделките за нови изтребители и стражеви фрегати, които ще плати пак народът.

Миналия Димитровден Митко Ганев ми телефонира и каза: Нямаш само ти имен ден. Какво правиш?

Аз никога не отговарям с "Добре съм". Казвам точно каквото правя. Правя си чай. Или влизам вкъщи. Или излизам навън. Не влизам в тоалетната с мобифона, за да не давам сведения какво правя.

- Знаеш ли какво ще направим - каза Митко. - Ще излезем в морето с катамаран. Ти нали имаш капитанска книжка. Чу ли прогнозата на БАН? Какво ще кажеш?

- Че тия от БАН да отидат на логопед да се научат да казват "р". А новинарите от БНР да научат, че има композитор Прокофиев, не Прокопиев, че астрономите, не астролозите съобщиха за супер Луна, и че земетресението в Нова Зеландия не е 7.8 процента, а е степен 7.8 по скалата Рихтер.

- Сега какво правиш? - Паля свещи пред иконата на моя Свети Димитри Солунски. И си правя пуф.

В магазините за мебели табуретката без опора за гръбнака е пуф. Не е за безгръбначните политици, дето скачат от партия в партия. На село казвахме възгъзница. Логично. Това, на което си слагаш главата, е възглавница, онова, на което сядаш, е възгъзница. Сгъваш конски чул или стара черга и сядаш. Изпрах разнищеното чердже, което беше за изтривалка пред входната врата, и си направих пуф. Пуфът ми е между оджака с гърнето за боб чорба и тиквата.

Изхвърлих си телевизора, на неговото място си направих оджак. И мобифона ще го изхвърля; и той като телевизора е губивреме. Няма да бъда incommunicado, стига ми старият стационарен телефон.

На пуфа сложих каракулака на дядо ми Димитри кюмюрджията. Той карал с ветроходната си гемийка чували кюмюр (дървени въглища) за Цариград, стоварвал ги на кея, денем и нощем ги пазел с каракулака (ятагана), там много крадели. По острието има петна, не зная дали са от кръв.

Това, което зная, е, че синът му, вуйчо ми Иван, оставил годеницата си в Брюксел, леля ми Лили, и се върнал да се бие за България. Генерал Колев казал: "Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм благодарен на Русия, задето ни освободи. Но ... Вън казаците от Добруджа! Нашата българска земя!"

Тогава България имала по-голяма сухопътна армия от САЩ. Казаците били два и половина пъти повече, но вдъхновената българска конница ги сразила.

При челния сблъсък казашка сабя отнесла пръстчето на вуйчо Иван. Дреболия. Но после той се върнал да си го търси, понеже на пръстчето било годежното пръстенче, което леля Лили му дала. Върнал се в Брюксел без пръстче, но с пръстенчето и бяха заедно до края на живота си.

Генерал Колев първом искал да стане селски учител, но нямало място и го назначили писар. Кръстникът ми Спайч (поручик Димитър Списаревски) казваше: "Невоювалите генерали са плюнки с генералски лампази".

При "демокрацията" металният бюст на Спайч на гробищата не го счупиха крадци на метал, ако бяха крадци, щяха да вземат парчетата. Счупиха го натовските подгъзници.

Североатлантическият пакт (НАТО) беше подписан в Брюксел на 17 март 1948 година. Варшавският пакт беше подписан във Варшава на 14 май 1955 година като муден отговор на НАТО. Парадоксално, Варшавският изигра положителна роля. Гърция, Италия и Франция щяха да се комунизират; интервенцията на съветските танкове в Будапеща през 1956 година, после в Прага срина еврокомунизма. Левите европейски артисти и интелектуалци се отдръпнаха от диктата на Москва. Варшавският пакт беше разтурен, НАТО остана да безчинства. Изтърбуши с "умна бомба" (smart bomb) сградата на белградската телевизия, бомбардира мостовете, поръси Северозападна България с обеднен уран. Потроши много държави и остави нас да събираме парчетата; вкара неспасяем гол в европейската врата чрез наплив на пришълци.

Предизвикан да отговори, дали е мъж, летецът генерал Радев отговори: "Едва ли има нужда да се проверява", и журналистките се изкикотиха. Но проверка ще има. Не дали той може да прави фигурата кобра. Ще е мъж, ако изпъди НАТО от България, както кавалеристът генерал Колев изпъдил казаците. Радев е школуван в САЩ, където фукльовците се фукат "I pee standing up" (Аз пикая прав). Радев няма да е мъж, ще го е страх да пикае накриво пред Вашингтон, да разплаче г-жа Цачева, the YESwoman - ДАшната г-жа Кунева и Соломон Паси, който не плаче от люти чушки, но като maestro maestroso се разплака от умиление, когато ни приеха в НАТО. Какво ще стане, един Бог знае. И Плевнелиев, защото е бил ирландска пастирка в предишен живот и продавач на хороскопи в настоящия. Той е ноторна възгъзница.

Ей, мили колежки. Ще ви се карам. Нито като Валерия Велева разточихте баница на Бойко Борисов, когато победи, нито като Илиана Беновска подарихте ябълка на ген. Радев, когато той победи. Пък аз само на компютъра си имам една ябълка, и то нахапана. Сега да не поправите ноторна възгъзница на моторна възглавница.

Социолози, политолози: вашите предизборни прогнози за САЩ и за България не изгърмяха, а спихнаха като плондир с едно "пуф!". Not with a Bang but a whimper, както казваха за Варшавския договор. Но това са думи на поета T.S. Eliot за договорите (Версайския, Ньойския, който наказа България за нейните бойни победи) и предизвикаха Втората световна война. Не плачете за вашите атлантически ценности, България е междуконтинентална, не е трансатлантическа. Много е преживяла, и вашата "демокрация" ще преживее.

Българските учени протестираха за ниските си заплати (нали банкери като С. Дянков казаха, че те трябвало да се издържат от продаваем научен продукт). Пък аз протестирам, че в речниците на БАН я няма думата възгъзница. Че БАН бъка от учени, които, за да покажат, че са учени, сложиха в учебника за седми клас понятието "глаголна температура на текста" (по-въздействащ е текстът, съдържащ повече глаголи). Ако се водиш по акъла на професор Янакиев, понеже са безглаголни, стиховете на Яворов "Леле, моя сабя халосия!/ Море люта одринска ракия" и началото на "Арменци" не са вълнуващи.

Нашият селски даскал Навин Матеев, за разлика от такива професори, знаеше какво е възгъзница, щото чиновете не достигаха, бяхме нагъчкани в една стая 74 деца от Катуница и Караджово; той знаеше, че в час скришом играем на морски шах и на бесилка, защото бяхме непослушни, каквито са всички деца, каквито сте били и вие. Той каза простичко: "Един, телеграфист като Яворов, пишел на морзов апарат без препинателни знаци и главни букви. Друг човек го осъдили на смърт, после го помилвали. Заповедта "Да се помилва, не да се обеси" била разбрана "Да се помилва не, да се обеси. Човекът го обесили заради една запетайка".

Неправописните ес-ем-еси на "методиевица" са изгъзици, българските натовци са дупедавци. НАТО трябва да умре.DI copyright

 Пуф, оджак, каракулак, икона
 Константин Ганев на младини
135
41568
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
135
 Видими 
15 Ноември 2016 19:49
Тогава България имала по-голяма сухопътна армия от САЩ.

О, времена... дали ще се се завърнете?!...
15 Ноември 2016 19:54
Много е преживяла, и вашата "демокрация" ще преживее
Дай боже, маестро! Бъди и жив и здрав много години!
15 Ноември 2016 20:03
Предизвикан да отговори, дали е мъж, летецът генерал Радев отговори: "Едва ли има нужда да се проверява", и журналистките се изкикотиха. Но проверка ще има. Не дали той може да прави фигурата кобра. Ще е мъж, ако изпъди НАТО от България, както кавалеристът генерал Колев изпъдил казаците.

Мъж. Ама под токчето на госпожа генералшата...
15 Ноември 2016 20:06
Ще ти препикая руната.
15 Ноември 2016 20:09
Ще е мъж, ако изпъди НАТО от България, както кавалеристът генерал Колев изпъдил казаците.


Ама че глупост! Пфу!
15 Ноември 2016 20:11
Картаген трябва да бъде разрушен! Божее-е-е...
15 Ноември 2016 20:13
Янакиев е възгъзница!
15 Ноември 2016 20:15
Днес си мислех че ти е ред, Бачи. И предвкусвах...как ще те дъвчем - едни със сладост, други с горчивка. Поне до петък, когато пак ще решаваме за Картаген...
Благодаря ти ! Тихо и без емоции
15 Ноември 2016 20:16


Великолепна писаница!
15 Ноември 2016 20:22


Ама че глупост! Пфу!
А написаното от теб - забележи, уважително те цитирам - е вероятно ценния плод на дълбок размисъл и душевни терзания с който великодушно ни даряваш - много интелигентен и умен коментар! Пуф!


15 Ноември 2016 20:37
За сведение, че има хора всякакви, Картаген е символ на разцвета и богатството, на античната култура, на търговията, философията и т.н. Алчните римляни са го унищожили.
15 Ноември 2016 20:38
То ако бъдещето на България зависи от туй дали натовския възпитаник Радев е мъжествен, Боже опази и сохрани...
15 Ноември 2016 20:41
Абе ватамов вие сега ще вадите България от НАТО и ЕС ли бе?! Това сериозно ли?
Не в кафенето, не зад компа, не ей така на приказки в квартала, а политически, с цялата отговорност и последствия, имате ли хабер какво означава? Означава гражданска война, ей това означава. И изходът няма да е добър. А натам сте се наточили. Че и отгоре още. Жалко. Чудно ми е само кого мислите че може да употребите?
15 Ноември 2016 20:47
НАТО трябва да умре.

Щом казваш...
15 Ноември 2016 20:47
А да видим утре като ви дойдат опорните точки какво ще изръсите!
15 Ноември 2016 20:51
1.Генерал Колев бие при Карапелит румънски части. Излиза във фланг, на руско-сръбско-румънските части и те се оттеглят.
.."Без да дочака заповед от Щаба на армията, генерал Колев насочва своята Първа конна дивизия срещу фланга на сръбските части, като оставя слабо прикритие срещу руската 3-а кавалерийска дивизия. В късния следобед на 7 септември край с. Голямо Чамурлий конната дивизия разгромява сърбо-хърватската дивизия и я принуждава да отстъпи в безпорядък. Това води до паника и сред руските части, разположени пред фронта на варненските войски, които също отстъпват на север. Руската 3-а кавалерийска не е казашка!
2.С казаци се бием март 1945г.
Писал съм : .."През нощта на 17-ти срещу 18-ти март 91 корпус прехвърлиха на предмостието 4-ти Донски казашки полк и на 18-ти нанесоха удар с него към с. Торянци. До вечерта селото беше овладяно. Това беше нов удар, целящ отвличане на български сили от Долни Михоляц, където оттеглянето беше в пълен ход.
Този маньовър веднага успя. Българското командване нaсочи към района 11-ти пехотен полк и 4-то арт. отделение от 6-ти артилерийски полк. Атаките на тези сили до мръкване бяха отбити от казашките части. На 19-ти март 4-ти Донски казашки полк напусна село Торянци. В 09:00 ч. 11-ти пехотен полк го овладя.."
3.Обкръжаваме и пленяваме и терския казашки полк!
Повечето от личният му състав намира някакви англичани наблизо и им се предава, но ние пленяваме , доколкото знам , все пак полковото знаме!

Поздрави
15 Ноември 2016 21:04
zzz07 15 Ное 2016 20:41 Абе ватамов вие сега ще вадите България от НАТО и ЕС ли бе?! Това сериозно ли? .. .. имате ли хабер какво означава? Означава гражданска война, ей това означава. И изходът няма да е добър.
Да бе .. може и да има трепане на соросоидите, както е тръгнало!
Няма, няма да е добър изхода ако се стигне до насилие .. дано всичко мине мирно!
15 Ноември 2016 21:06
Аз пък все се чудя защо на ген.Колев му е трябвало да спира казаците в Добруджа -те само са искали да минат за към Цариград, и проливите, които Сайкс и Пико са били обещали вече на руския император ако помогне да се спечели войната срещу немците и турския им съюзник! Ако ги бяхме пуснали, немците нямаше да пратят Владимир Улянов, по кличке Ленин, в запечатан вагон към Русия, войниците й да агитира - да спрат срещу немеца да се бият! И ние щяхме да си имаме Одринската Тракия, чак до Босфора, отсамния му бряг, все Българско щеше да е! Ама не е! И ген. КОЛЕВ с паметник радиофициран се сдоби...
15 Ноември 2016 21:09
За тоя род атака русите си имат особен термин. Наричат я лава. Какво нещо е тая казашка лава? В общите си черти това е обикновена конна атака: отпред с линията на развърнатите ескадрони, зад тях следват други, сгъстени. Ако има нещо особено, то иде вече от темперамента на хората, от традиционните привички, които не могат да се обуздаят от никакви правила и устави. Един-единствен закон остава: главоломното и светкавично нахвърляне, лудо и бясно препускане, нечовешката ярост, която забравя опасностите, опиянението, което не вижда пречките, нито иска да знае за тях. Наистина, това са живи и стремителни потоци, които се спущат и разливат като същинска лава.
Казаците природно са добри ездачи. Те нямат обичая да подрязват гривите и опашките на конете си. Инак упоението от лудото препускане не би било пълно, ако силните им коне, бързи като самия вятър, не разпуснат широко гъстите си гриви и опашки. "Хвость по ветру распустив" - самодоволно си спомняше и Рибаленко. Приведени на седлата, почти легнали върху шиите на конете си, насочили пиките напред, хвърчащи из равното поле - така идеха те. Фигурите се виждаха ясно, редицата се удължаваше и растеше.
Изминали бяха, и то много скоро, почти половината разстояние. Но сега ги посрещна смъртносната стрелба на пушки, картечници и топове. Линията се разкъса на много места, разбягаха се коне без ездачи, ездачи без коне, останали вече много назад, се лутаха безпомощно и бавно, като замаяни. Цялата линия на конницата, шибана от вихрушката на куршумите, изменяше първата си посока, събираше се и завиваше все повече и повече надясно. Задните линии се вляха в първите и всички наедно, в нестройна, но още буйна и хвърчаща тълпа, налетяха върху самите позиции.
Стрелбата там занемя. Къса тишина и - зачу се високо и диво ура. Вълните на живата лава заляха тая част на позицията и преминаха над нея. Какво станаха войниците, които секунда по-рано още стреляха, никой от които не се помръдна, не отстъпи, не се премести, ни встрани, ни назад? Пронизани ли бяха от дългите пики? Стъпкани ли бяха под копитата на разярените коне? Миг-два всички напрегнато гледат натам. Нищо не се вижда, позицията е безлюдна. И ето, като че из самата земя наизскачват черни фигури, тантурести и тежки в широките си шинели, затичват се, някои приклякват на колене, някои остават прави, но всички стрелят отново - сега в гърба на конниците, които в инерцията на лудия си бяг бяха преминали вече и губеха възможност да се обърнат и запазят. "Молодци! - разказваше по тоя случай Рибаленко. - Молодци! Нищо подобно не бяхме виждали. Вред другаде, щом ги наближехме, всички хвърляха пушките и дигаха ръце. А тия - прилепили се като заковани в земята и после - стрелят те в гърба"...
15 Ноември 2016 21:11
zzz07 15 Ное 2016 20:11 Картаген трябва да бъде разрушен! Божее-е-е...
Да бе .. и не е едно подобно мнение!
маргаритка2
05 Авг 2016 20:31 Картаген е тъпа кръчма край Приморско и наистина трябва да бъде разрушена
а яли ли сте там сафрид, уважеми .. да запитаме?
zzz07 15 Ное 2016 20:11
15 Ноември 2016 21:12
Ако напуснем НАТО - ще има гражданска война???
За есето -
-----------------
Сайтът на Генек
15 Ноември 2016 21:15
А бе, де го оня убавец? Дет' крещи - Сулааа, не те чета?
15 Ноември 2016 21:18


Не в кафенето, не зад компа, не ей така на приказки в квартала, а политически, с цялата отговорност и последствия, имате ли хабер какво означава? Означава гражданска война, ей това означава. И изходът няма да е добър.
zzz07, ако беше написал това, което цитирам тук - щях да го прочета, помисля върху прочетеното... все щеше да има някаква полза вероятно - и още по-вероятно не бих коментирал. Но това - глупости и пфу - е грубо, тъпо и несериозно! Съжалявам!

А от цитираното - за гражданската война е също несериозно, параноя някаква!


15 Ноември 2016 21:24
"съобщиха за супер Луна"
Еми и аз се фанах на тоя пиниз. Като некъв идиот дебнах Луната снощи и когато се показа между два облака - пълно разочарование, същата както всека вечер. Така и Ловкото ме излъга за тиквичките преди неколко години.
15 Ноември 2016 21:29
летецът генерал Радев .... Ще е мъж, ако изпъди НАТО от България,

Много екстремистко и много вредно внушение.
15 Ноември 2016 21:30
Мъдър Човек без цензура.Благодаря за удоволствието.
15 Ноември 2016 21:30
Ако напуснем НАТО - ще има гражданска война???

Мчи как. Те, другарките Нинова и Йотова по цел ден копат землянки и трупат пити с кашкавал...
15 Ноември 2016 21:31
ватамов не те разбрах? Да не ми казваш че комунистите не са предизвиквали подобни неща и то не един или два пъти и без да им дреме за последствията?
15 Ноември 2016 21:31
zzz07 За тоя род атака русите си имат особен термин. Наричат я лава. Какво нещо е тая казашка лава?

Уфффф ТРЕТА ДИВИЗИЯ ВЪОБЩЕ НЕ Е БИЛА КАЗАШКА!А и ген.Колев въобще не се бие с 3 Кавалерийска,с нея се сражава нашата варненска групировка.Колев разбива румънска бригада,а после удря по фланга на сърбите и руските кавалеристи се изтеглят,за да не бъдат обходени.
Че седерастите могат да не приемат волята на институциите и народа, ако им е изгодно и ще се емнат да се мандахерцат след Йоло Денев, ще подскачат и ще разпалват война съм съгласен.
Че Ресторант Картаген и никакъв друг Картаген - не бива да се разрушава - съм съгласен!
Ама е нямало казаци май в битката при Карапелит бе!

Я си проверете източниците!
Первая мировая война / 3-я кавалерийская дивизия (Россия)
Штаб дивизии: Ковно. Входила в 3-й армейский корпус.

Состав дивизии
1-я бригада
3-й драгунский Новороссийский Е. И. В. Великой Княгини Елены Владимировны полк
3-й уланский Смоленский Императора Александра III полк
2-я бригада
3-й гусарский Елисаветградский Е. И. В. Великой Княжны Ольги Николаевны полк
3-й Донской казачий Ермака Тимофеевича полк
3-й конно-артиллерийский дивизион
Командование дивизии
Начальники дивизии
21.05.1912—18.08.1914 — генерал-майор Бельгард, Владимир Карлович
22.08.1914—13.04.1917 — генерал-майор Леонтович, Евгений Александрович
16.05.1917—29.04.1918 — генерал-майор Бискупский, Василий Викторович
Начальники штаба дивизии
17.07.1907—22.01.1911 — полковник Рубец, Фёдор Васильевич
05.02.1911—? — полковник Максимович-Васильковский, Павел Васильевич
16.08.1915—? — и. д. подполковник Щербаков, Николай Петрович
1917 — подполковник Крейтер, Владимир Владимирович
Командиры 1-й бригады
03.05.1908—1915 — генерал-майор Торнау, Александр Георгиевич
25.06.1915—26.06.1916 — генерал-майор Залесский, Пётр Иванович
26.06.1916—04.01.1917 — генерал-майор Ярминский Александр Францевич
Командиры 2-й бригады
09.11.1913—09.1914 — генерал-майор барон фон Майдель, Владимир Николаевич
Командиры 3-го конно-артиллерийского дивизиона

13.01.1914-? — полковник Захарченко, Иван Александрович
15 Ноември 2016 21:32
Ако напуснем НАТО - ще има гражданска война???

Ни бойти съ! Война - на мук
15 Ноември 2016 21:34
Бармалей 15 Ное 2016 21:32 Ако напуснем НАТО - ще има гражданска война??? Ни бойти съ! Война - на мук
Ще има, Барми .. ей го Сорос - не му пука в САЩ да разпали война ..
Ще купи лумпените .. първом - ще подскачат след Йоло Денев, ще го гледат как се проска на паветата пред Автобусите!

После - седерастите-соросоиди ще почнат и да ербапеят..

Не им е първица-знаем си ги!
15 Ноември 2016 21:35
Симчо, това е Йовков бе, не го твърдя аз.
15 Ноември 2016 21:42
Ще има, Барми .. ей го Сорос - не му пука в САЩ да разпали война ..

А беее... ще има, ама чак когато излезем ут НАТО-то - нъл рекох - на мук
15 Ноември 2016 21:52
Така и Ловкото ме излъга за тиквичките преди неколко години.

С ориз, братле, с ориззз!
И сготвени от мене!
15 Ноември 2016 21:53
НАТО трябва да умре.
То вече умря - Тръмп иска да го направи "Клуб на богатите".
А ние богати ли сме?
15 Ноември 2016 21:56


Да не ми казваш че комунистите не са предизвиквали подобни неща и то не един или два пъти и без да им дреме за последствията?
Винаги, когато са предизвиквали подобни неща - мисля са били нелегални ли, незнам какви - историците да кажат. Да мислиш, че комунисти в България /тез пък кви са - нямам идея/ ще направят гражданска война е малко някак си странно. Но незнам, може някакви мъдри хора да го допускат това - комунисти, гражданска война - ще имам едно наум!
Да бе .. може и да има трепане на соросоидите, както е тръгнало!
Няма, няма да е добър изхода ако се стигне до насилие .. дано всичко мине мирно!
sim4o, моля те - слагай един ухилен емотикон накрая бе човек. Че голям уплах иначе, ще звъня на 112 да викам НАТО-то за помощ на уплашените!


15 Ноември 2016 21:59


С ориз, братле, с ориззз!
И сготвени от мене!
Хайде сега, обяснявай, човека каза че си го излъгал - не било супер луна! Като ще лъжеш някой - лъжи го с пържола и оризът не би бил задължителен


15 Ноември 2016 22:07
zzz07 15 Ное 2016 21:35 Симчо, това е Йовков бе, не го твърдя аз.
Да бе .. то много народ пише - как Генерал Колев нападнал казаците?

А всъщност - казаците ги разбива окончателно Ген. Владимир Стойчев!
15 Ноември 2016 22:10
sim4o, моля те - слагай един ухилен емотикон накрая бе човек. Че голям уплах иначе, ще звъня на 112 да викам НАТО-то за помощ на уплашените!

Не!
Нека като ни предупреждава zzz07 и разни други хора-поне да се замислим.
Та нима, Сорос не е способен .. ей така-за някаква изгода да разсипе някаква далечна страна?

Решаваме нещо-ние българите .. ама на Сорос не му е изгодно - плаща на неговите и готово!

Хора-бдете!
15 Ноември 2016 22:45
НАТО трябва да умре.

А какво трябва да се роди?
15 Ноември 2016 22:51
Сал с едни заклинания не става.
Требе и борбъ, другаре...
15 Ноември 2016 22:57
За всеки е ясно , че това НАТО е т.шак работа. ЕС в тоя му вид също. Гледам , холандците също искат референдум за излизане. А холандците хич не са случайни - в играта на капитализъм са били преди англичаните.
15 Ноември 2016 23:07
Ще е мъж, ако изпъди НАТО от България, както кавалеристът генерал Колев изпъдил казаците.


Каква отвратителна манипулация. ДИ надмина и себе си.
15 Ноември 2016 23:29
А-а-а! Без кютек на пасмината - не може! Което си трябва, е задължително.
15 Ноември 2016 23:44
showstopper 15 Ное 2016 23:07 ..
както кавалеристът генерал Колев изпъдил казаците.
Каква отвратителна манипулация. ДИ надмина и себе си.
Е .. не е кой знае каква манипулация - данните за Трета кавалерийска не са под път и над път .. и не е мн. ясно, казаци ли са били или улани...
Има спомени на Барон Пьотр Врангел, (Черния Барон) интересни са .. той пише и за събитията есента на 1916 година.

"Поздней ночью я встретил дивизию, отходившую на линию реки Серета. Мы простояли несколько дней на этой линии, а затем, смененные пехотой, усиленными переходами перешли в район Галаца, где сосредоточивалась крупная масса конницы, объединить которую должен был генерал от кавалерии граф Келлер. На нашем крайнем левом фланге шли жестокие бои, намечался прорыв нашей пехотой неприятельского фронта и конницу предполагалось бросить в тыл Макензену. Прорыв не удался и, напрасно простояв сутки под открытым небом, под проливным дождем, конница вновь отошла в тыл. Наша дивизия отошла в район Текучи - Бырлат... 10 января я получил известие о состоявшемся назначении меня командиром 1-й бригады Уссурийской конной дивизии, в состав которой входили Приморский драгунский и мой Нерчинский казачьи полки. .. "
Натисни тук .. така че, на т. нар Румънски фронт в 1916 е имало и казаци, но дали са взели участие в кампанията в Добруджа е хубаво да се изясни ..
И да не са били казаци..какво толкова? Що да е отвратителна манипулация?

Поздрави
16 Ноември 2016 00:13
С обеднен уран бомбардираха САЩ, не НАТО. Решение на Клинтън.
16 Ноември 2016 00:17
Хубаво,излизаме от НАТО и после какво!?
Въобще имаме ли армия способна
да ни брани!?
Съюзници,авторитет,влияние....
В такова положение на "изуй-гащи" сме,че страх да те хване!
16 Ноември 2016 00:53
Като съм бил в командировки в Турция, все слушах по телевизията "Чатър, патър". Така и не разбрах за какво става дума.
16 Ноември 2016 00:57
За глаголната температура има маса дискусии между Хайтов и Зарев. Прочети ги първо, авторе. И прочети малко за съветската агресия по света. За Хайле, за Хафизула...
16 Ноември 2016 01:11
днес писаницата не ми по-вкуса, за съжаление.

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД