:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 337
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Да живее малката разлика!

Социално такава. Преустановена, а не спряна

Радио "Фокус": Ресурсът от 1 млрд. лева по националната програма за енергийна ефективност под формата на сключени договори към днешна дата е изчерпан. Това съобщи пред журналисти министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова. Тя беше категорична, че програмата не е спряна.

РФ: Министър Павлова, в какво се изразява разликата между преустановена и спряна?

Лиляна Павлова: Разликата е съществена. И благодаря за коректното отразяване, защото това е именно фактът! (...) Към днешна дата това, което имам като доклад, получено от общини, областни управи, обобщените данни показват, че ние сме достигнали този милиард без 15 млн. лева. Съгласно ангажиментите на програмата трябва да следим за това като данни, подавайки ги като данни към Министерството на финансите, Българската банка за развитие. Това е и причината, поради която вчера беше изпратено това писмо от министерството, в което казваме, че временно трябва да преустановят сключването на нови договори, тъй като сключените до момента договори са вече в рамките на максималния лимит по програмата от 1 млрд. лева. Те ще продължат да се изпълняват и да се разплащат сключените до момента договори, които са в размер на този 1 млрд. лева. Но за новите договори, предвид че правителството е в оставка, предвид че предстои разглеждането на бюджета за следващата година и необходимостта с нов мандат, както правителството, което ще управлява, така и парламентът да подкрепи и да даде нов мандат по предложения вече от ГЕРБ втори милиард, програмата, дотогава трябва временно да се преустановят за известно време сключването на новите договори, да получим потвърждението, че ще има приемственост, предложението за още 1 млрд. ще бъде прието, за да може да продължи програмата с нови договори и с нови проекти. (...)

РФ: Как коментирате позициите от страна на вашите опоненти, според които е по-добре тези пари за саниране да се раздадат на хората за пенсии и социални помощи? Имаше такива призиви по време на предизборната кампания.

ЛП: Такива призиви имаше не само по времето на предизборната кампания, такива призиви и такива изказвания имаше в рамките на дебата по приемането на първо четене на Закона за държавния бюджет за 2017 година. Това е всъщност другият мотив и причина, поради които нямаме правно основание, за да не се окажем клиенти на прокуратурата, да сключваме нови договори, ако нямаме мандат и подкрепа на мнозинство в парламента, което да подкрепи втория милиард по програмата. Категорично считам, че тази програма за санирането е най-голямата мащабна, КАКТО СОЦИАЛНА ТАКАВА, ТАКА И ИКОНОМИЧЕСКА ПРОГРАМА.
6
1185
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
23 Ноември 2016 20:13
Към днешна дата това, което имам като доклад,

ЦвЦв даде тона , а винетка поде исото.
24 Ноември 2016 00:11
Ох, дебеланката ми тя! http://www.telegraph.co.uk/content/dam/news/2016/11/16/pig_1696170i-large_trans++5yQLQqeH37t50SCyM4-zeNPuOBTJu9VYeP323tFf6l0.jpg
Това е всъщност другият мотив и причина, поради които нямаме правно основание, за да не се окажем клиенти на прокуратурата...

Ако прокуратурата и съдебната власт не бяха изцяло превзети от вас, отдавна всички да се бяхте оказали клиенти на прокуратурата.
Даже в този форум има много призиви за Народен съд!!!
24 Ноември 2016 00:14
24 Ноември 2016 08:01
"Имаме, като доклад... имаме като данни..." Както не е могъл да не забележи и колегата хъш, риторика им преподава г-н Цветан!
24 Ноември 2016 10:30
Това, което имаме като щама Цветанов, е езиков вирус.
24 Ноември 2016 10:39
Това, което имаме като факт, нямахме ли го като заплаха че ако нямаме Цецка президент, ще нямаме и саниране?
'Тересно съвпадение!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД