:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 330
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Хамилтън е пилот №1 на 2016 г.

Това определиха шефовете на 11-те отбора във Формула 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Новият шампион във Формула 1 се снима със съграждани от родния си град Висбаден пред кметството, където след това бе приет официално от кмета Свен Герих.
Люис Хамилтън е най-добрият пилот във Формула 1 през завършилия в неделя сезон 2016, обяви специализираното издание "Аутоспорт". Всяка година то провежда анкета между шефовете на отборите в шампионата, всеки от които прави своя класация от 10 пилоти. За точкуване се използва системата от самата F1 - 25 т. за първия, 18 за втория... до 1 т. за 10-ия.
"Тайната на вота е гарантирана не само за да осигурим участието на всички отборни босове, но и защото това им позволява да гласуват по съвест и според реалното представяне на пилотите", обяснява изданието.
Хамилтън, който спечели повече състезания от новия шампион и свой съотборник в "Мерцедес" Нико Розберг - 10 срещу 9, имаше на няколко пъти проблеми с болида, което го лиши от 4-та титла. Британецът обаче събира 234 т. в гласуването на отборните шефове. Това е с 5 повече, отколкото той получи в анкетата миналата година, когато отново бе №1, и с 41 под абсолютния максимум от 275.
Розберг не е дори втори, изместен от тази позиция от Макс Верстапен, спечелил първата си победа в първия си уикенд като пилот на "Ред Бул" - за Гран при на Испания. 18-годишният холандец обаче е на 51 т. от Хамилтън. Още 7 назад е Нико Розберг, който и миналата година отново бе трети в гласуването. Четвърти е третият в шампионата - Даниел Рикардо (Авл, "Ред Бул"), който е последният пилот с победа през сезона - в Малайзия. Топ 5 допълва 4-кратният шампион Себастиан Фетел (Гер, "Ферари").
В гласуването са участвали следните шефове: Тото Волф ("Мерцедес"), Кристиан Хорнер ("Ред Бул"), Маурицио Аривабене ("Ферари"), Виджай Малия ("Форс Индия"), Клеър Уилямс ("Уилямс"), Ерик Булие ("Макларън"), Франц Тост ("Торо Росо"), Гюнтер Щайнер ("Хаас"), Фред Васьор ("Рено"), Мониша Калтенборн ("Заубер") и Дейв Райън ("Манър").

ТОП 10 ЗА 2016 Г.
пилотточкимясто
от 2015
1. Люис Хамилтън ("Мерцедес")234 т.1
2. Макс Верстапен ("Ред Бул")183 т.4
3. Нико Розберг ("Мерцедес")176 т.3
4. Даниел Рикардо ("Ред Бул")133 т.9
5. Себастиан Фетел ("Ферари") 90 т.2
6. Фернандо Алонсо ("Макларън") 67 т.6
7. Кими Райконен ("Ферари") 61 т. 10
8. Серхио Перес ("Форс Индия") 52 т.8
9. Валтери Ботас ("Уилямс") 26 т.7
10. Карлос Сайнц ("Торо Росо") 25 т.нов
833
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД