:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Полша представя Стойчев като национален селекционер

Официалното съобщение от волейболната федерация се очаква до две седмици
Радостин Стойчев
Волейболната федерация на Полша (PZPS) е взела решение да назначи Радостин Стойчев за селекционер на местния мъжки национален отбор. Това съобщи авторитетният италиански спортен ежедневник "Гадзета дело Спорт", позовавайки се на собствени източници. Официално съобщение от PZPS все още не е направено, като се очаква това да се случи най-късно до две седмици. Първото заседание на централата този месец е идния понеделник (5 декември), а според медиите в Полша е възможно още тогава Стойчев да бъде представен официално.

"Българинът Радостин Стойчев показа знания за полския волейбол. Той е направил отлично впечатление на ръководителите на федерацията. Решението вече е взето", пише специализираният сайт WorldOfVolley.com.

Полската федерация обяви конкурс за нов национален селекционер след освобождаването на Стефан Антига. Договорът на французина не бе подновен след олимпийските игри в Рио де Жанейро `16, където "дружина полска" отиде като световен шампион и с амбицията за медал, но отпадна на 1/4-финал.

Първоначално от PZPS обявиха списък с 16 кандидати за овакантения пост, от който постепенно бяха отсети три имена - на италианците Мауро Беруто и Фернандо де Джорджи и на Стойчев. Самият Радо пък призна, че освен в Полша води преговори с федерацията на Русия, както и с три италиански клуба - "Перуджа", "Модена" и "Мачерата".

47-годишният Стойчев е бивш селекционер на българския национален отбор (2010-2012) и е най-титулуваният наш треньор на клубно ниво. С италианския "Тренто" (2007-2013, 2014-2016) той спечели всичко възможно на местно, континентално и световно ниво, а с турския "Халкбанк" (2013-2014) триумфира във всички състезания в южната ни съседка и стигна до финал в Шампионската лига.

В треньорската си кариера Стойчев е водил още тима на "Славия" и е бил помощник в "Динамо" (Москва).
632
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД