:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Festina lente*

Всички партии използват времето за стягане на редиците си
Арман Бабикян
След президентските избори целокупният политически елит заедно с присъдружните коментатори се зае да изчислява колко дни остават до извънредните парламентарни избори. Моя милост също се подведе да пресмята. Но сега нещата тръгнаха в друга посока. Оказа се, че Борисов се опитва да се отърве от отговорността, а не от властта. Предизвика криза в страната по абсолютно безотговорен начин и така зачеркна всичките си "загрижени" етюди на тема "стабилността в страната". Даде си сметка, че може да управлява и без да е премиер. Гласовете му в този безсмислен парламент са достатъчни, за да държи в зависимост всеки, който иска изпълнителната власт. Така хем ще консумира властта, хем ще ни натрапва изстрадалата си реч на опозиционер, който бил направил много за България. През това време



ще потегне скърцащата машина на Цветанов



с надеждата ГЕРБ да се яви в по-добра кондиция на предстоящия вот. Тайната надежда на олигарха на властта е ентусиазмът на "Позитано" да спадне и вълната срещу него да премине своя пик. Както се казва - времето лекува всичко, а Борисов сам е изпробвал късата памет на обществото от безчинствата на първия му мандат.

БСП усетиха, че още не са оседлали коня и нямат контрол над ситуацията, затова предприеха тих курс на "въоръжена борба". Сега повтарят във всяко студио, че е време за служебен кабинет и избори и стискат палци по-бързо да стане 22 януари, за да се сформира такъв и да получат дата за избори. Поне няколко души на "Позитано" са наясно, че има ентусиазъм, но структурите на столетницата са в окаяно положение. След хазартния ход с безпартийния Радев днес Нинова има картбланш да оборудва залинялата си партия с нови хора, които да оглавят БСП. Поне в рамките на партията й никой няма да се противопостави на първия човек, донесъл победа от 10 години насам.

При така наречените патриоти се отваря нова възможност да се представят за "спасители на нацията". "Жертвените агнета" пред олтара на България ще търчат из страната да разказват, че в този тежък момент са поели кръста. През това време ще поемат благата, които пропуснаха през изминалите две години, и след края на рекламната кампания, която за улеснение ще наричат мандат,



бодро ще строят редици за следващия парламент



Героичното им статукво ще украсят маскираните като опозиция гербери, нетърпеливата левица и, разбира се, ДПС. Но зад тях ще застанат народните мутри на Перата, Динко и възбудени жени, които се борят с несъществуващата краста. Апокалипсисът ще виси и от екрана на телевизията, където коментатори с помътнял поглед вещаят сблъсъка на цивилизациите, без да са чели оригинала.

Руините от Реформаторския блок вече виждат още няколко месеца власт, която скоро ще се превърне в блед спомен от биографиите на няколко души или в ярък старт на нови обвинения от страна на прокуратурата. Тази история е толкова жалка, че не си струва и презрението.

Движението за права и свободи ще получи пълния си антипод на власт, което е шанс окончателно да консолидира "заблудените" гласове, тръгнали с Местан на разходка към Босфора. По-голям е рискът в следващия парламент партията да загуби функцията си на "балансьор" за сметка на "патриотичния" формат, а това обикновено води и до сериозни финансови щети. Не е трудно да се досетим, че при такъв риск може да "настъпи" разцепление сред "юначната" коалиция на Каракачанов.

Нелепата роля да връчи мандат на ксенофоби, които виждат Москва като пътеводна светлина в тази пиеса, се пада на президента Плевнелиев. Това ще е срамен финал за повечето му външнополитически тези. Версията, че България трябва да чака опасност от Турция, ще победи окончателно, а хибридната заплаха, енергийната зависимост и кримският сценарий ще ни останат в гръб, но и ще бъдат загърбени. Именно това ще е реалната победа за Русия у нас, а не изборът на генерал Радев.



Страната ни ще осъмне с ултранационалисти, които мразят Европейския съюз,



но натрапчиво ни обясняват колко е важно да се подготвим за българското председателство. Ако въобще тази схема за кабинет се реализира, ще трябва дълго да гадаем защо Борисов забрани на всички свои министри да участват в служебен кабинет, назначен от "неговия" Плевнелиев, а е склонен да ги остави в кабинет на Сидеров-Симеонов и Каракачанов? У кого ще е вината за такъв руско-азиатски кабинет? Пак ли Жозеф Доул от Европейската народна партия ще похвали своето момче? Как отзоваващият посланици президент ще връчи мандат на хора с минало в Държавна сигурност?

Засега държавата е "нападната" от корупция и закрила на контрабандните канали за бежанци, от некомпетентност и рекет върху бизнеса. Това е важна информация за тези, които ще спасяват нацията. А като си помисли човек колко диктатури са започвали в Латинска Америка с вариации на тема "Фронт за национално спасение на...", може като нищо да осъмнем с наследник на Борисов.

----------

*Festina lente - бързай бавно - латински израз от времето, когато Рим покорява античното Средиземноморие.

Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
При така наречените патриоти се отваря нова възможност да се представят за "спасители на нацията".
12
3642
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
30 Ноември 2016 20:19
А.Бабикян :
.."Нелепата роля да връчи мандат на ксенофоби, които виждат Москва като пътеводна светлина в тази пиеса, се пада на президента Плевнелиев. Това ще е срамен финал за повечето му външнополитически тези. Версията, че България трябва да чака опасност от Турция, ще победи окончателно, а хибридната заплаха, енергийната зависимост и кримският сценарий ще ни останат в гръб, но и ще бъдат загърбени. Именно това ще е реалната победа за Русия у нас.."

Т. нар "реална победа за Русия" връща българската политика в коловозите на нормалността и разума.
Ето малко факти и данни за тезата.. " България трябва да чака опасност от Турция"..

Годините са от 1926 до 1934 , а институциите-Дирекция на полицията и РО към Министерство на войната:

"През 1919 г., на основата на специализирано подразделение на софийската полиция, е сформирано самостоятелно отделение „Обществена безопасност“. Освен контраразузнавателните функции, то има за задача да контролира дейността на крайни политически формирования, които все по-често прибягват до въоръжено насилие.

През 1925 г. „Обществена безопасност“ е преобразувана в отдел „Държавна сигурност“ към Дирекцията на полицията, който първоначално има две отделения – за вътрешна и външна сигурност. Броят на отделенията е увеличен на четири със Закона за държавната полиция от 1937 г., а след това те вече са пет..."


Ето и някои от успехите на ДС : "Появява се „Джемиети Хайрие“, която за късо време създава свои филиали в различни наши градове, фокусирайки вниманието си главно към Лудогорието, Кърджали, Североизтока от Силистра до Русе, Родопите. .. ...На сцената излиза и „Тюрк Оджакларъ“.
Още младотурското правителствосъздава полувоенната младежка организация „Алтън орду“ . Нейните идеолози са в турския Генерален щаб, тя действа в различни райони у нас, оперативният й център е в Пловдив, ръководи се от действащи или запасни офицери. Повечето от членовете й преминават специално обучение и се превръщат в своеобразен резерв .."

На дедите ни, не им е трябвала "победа на Русия" за да имат едно на ум и за да имат Трето отделение за дейност по отношение Турция и протурските организации!
Кога ще ни е и нашия акъл, поне толкова, колкото е бил на Гешов?!


Бабикян
30 Ноември 2016 20:23
Статията е загубила актуалност.
" На маймуни ни направихте"
30 Ноември 2016 20:25
fbr65 30 Ное 2016 20:23 Статията е загубила актуалност. " На маймуни ни направихте"
Верно?
Ама ТИ дума по дума ли я прочете?

Ей факти от миналото ни:
"Появява се „Джемиети Хайрие“, която за късо време създава свои филиали в различни наши градове, фокусирайки вниманието си главно към Лудогорието, Кърджали, Североизтока от Силистра до Русе, Родопите. .. ...На сцената излиза и „Тюрк Оджакларъ“.
Още младотурското правителствосъздава полувоенната младежка организация „Алтън орду“ . Нейните идеолози са в турския Генерален щаб, тя действа в различни райони у нас, оперативният й център е в Пловдив, ръководи се от действащи или запасни офицери. Повечето от членовете й преминават специално обучение и се превръщат в своеобразен резерв .."


И те ли са загубили актуалност? Не може, историята да се повтори? Каквото е било в 1919 или в 1926 сега не може да стане?
30 Ноември 2016 20:45
Няма лошо. Най-малкото Белене ще се довърши. Пък пенсиите, еееей. Ама не щат, даже и при тази (виж съседната статия) армия. Все надолу към петрола ги тегли.
30 Ноември 2016 20:56
fbr65 30 Ное 2016 20:45 Няма лошо. Най-малкото Белене ще се довърши. Пък пенсиите, еееей. Ама не щат, даже и при тази (виж съседната статия) армия. Все надолу към петрола ги тегли.
Бе ти си знаеш!
Викаш ако Турция дойде и почне пак да си ни управлява .. ще вдигнат задължително пенсиите, а ?
То за мене пенсиите в България в момента не са важни .. ама има хора ще ти повярват!
30 Ноември 2016 22:11

Това антрефиле, ако се беше появило вчера, цена нямаше да има.
01 Декември 2016 08:47
Можеше да се изчака до утре. Имаше вероятност пак да стане актуална.
01 Декември 2016 09:14
Не чета експерти по нищоправене и празнодумие.....
01 Декември 2016 13:58
Старата плоча... Руска победа и бля-бля... Много анализаторно. Крим ни оставал в гръб... Брех! Ти да видиш!
01 Декември 2016 14:04
Г-н Бабикян,

То хубаво да се оплюят всички (и сигурно си го заслужават, гледайки пейзажа в България ), но пък чак толкова ... От друга страна, като сте такива супер-експерти всичките политолози, социолози и т.н. -лози, дълбоко познаващи причините за това плачевно състояние на Мамковината, какво конкретно предлагате, за да излезем от продължаващата над 27 перманентна криза ?
02 Декември 2016 08:45
То хубаво да се оплюят всички

Не внимаваш...
Този никога не хули ДПС.
02 Декември 2016 18:51
JollyRoger 01 Дек 2016 13:58 Мнения: 5,340 ... Много анализаторно. Крим ни оставал в гръб.
A според мене е анализаторно!
Ето го най-важното изречение на Арман Бабикян в антрефилето:
..
... "България трябва да чака опасност от Турция"
като за това сме писали и ние!
.. тав. Ердоган може да вкара турски войски в Кърджали и да направи референдум за отделяне от България и присъединяване към Турция.
Натисни тук

Ми да!
Симчо е цитирал и събития от 1928 година-дейността на "Алтън орду" и забраната!
Къф Крим, кви 5 лева , ква хибридна борба, кви две торби цимент - то е ясно БЪЛГАРСКАТА политика каква да е!..

На зла круша :
"Появява се „Джемиети Хайрие“, която за късо време създава свои филиали в различни наши градове, фокусирайки вниманието си главно към Лудогорието, Кърджали, Североизтока от Силистра до Русе, Родопите. .. ...На сцената излиза и „Тюрк Оджакларъ“.
Още младотурското правителствосъздава полувоенната младежка организация „Алтън орду“ . Нейните идеолози са в турския Генерален щаб, тя действа в различни райони у нас, оперативният й център е в Пловдив.."


зъл прът : ..
"През 1915 г. е поставено началото на военното контраразузнаване със създаването на „Служба по безопасността на народната отбрана“ към Щаба на армията. След Първата световна война тези две служби са обединени. През 1919 г., на основата на специализирано подразделение на софийската полиция, е сформирано самостоятелно отделение „Обществена безопасност“. През 1925 г. „Обществена безопасност“ е преобразувана в отдел „Държавна сигурност“ към Дирекцията на полицията, който първоначално има две отделения – за вътрешна и външна сигурност. Броят на отделенията е увеличен на четири със Закона за държавната полиция от 1937 г., а по-късно те вече са пет" ..


И е прав Бабикян , говорили сме го и тука .. боли ни .. за хибридната война и Крим - я да си гледаме нашите, български заплахи и българските интереси!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД