:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 149
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Празнични камбани

От тая година вестници няма, така че летим над каквото сме събрали по празниците.

Грабна ни погледа първата страница на "24 часа" от 27 декември: "Борисов показа зетя", засуква мустак вестникът, та и ние с него. И си пристегнахме потурите, стана ни малко селско, доста празнично, неизразимо мило. Материалът е в популярната напоследък жанрова форма - "един велик човек показа човешката си страна във фейсбук". Удивително е наистина колко се сближават по този начин хората: аз имам снимка със зетя и внука и вие имате снимки със зетя и внука; аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме.

По празници се яде и пие. Храната - за тялото, алкохолът и наркотиците - за духа. Оргиастичният характер на празника прави тия занимания трудно поносими и за духа, и за нещастната му обвивка.

Авторка на "Телеграф" обаче, докато вие пирувате и прекалявате с всичко, е направила разследване и в два поредни дни излиза с грандиозни разкрития на 1-ва стр. на вестника: "Деца се дрогират с капки за очи", издава вестникът на 29 декември. Източникът за това публицистично съкровище е някакъв ескулап, чиято експертиза звучи леко съмнително - той говори за "турбоефект" на наркотика, също за "газ на психиката и на тялото". Цветан Цветанов например никога не би се изразил така, независимо дали категоризира аборт, или си бърка в ушите да търси СРС-та. На другия ден същата авторка съска по фитила на друга бомба: "Наливаме се с отрова по руския модел. Течност за чистачки сменя парцуцата". Допада ни изповедната форма - пак в първо лице, множествено число, но още повече ни харесва статистиката: "По една домакиня на ден влиза в болница". Това последното - понеже престараващите се стопанки често пъти смесвали няколко почистващи препарата, вследствие на което вдишвали отровни газове. И пътят към "Пирогов" е открит, а дописката - накамбанена.
1
1328
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
02 Януари 2017 19:33
...стана ни малко селско, доста празнично, неизразимо мило.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД