:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 354
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Стефанова е 8-а и 16-а на световните първенства

Снимка: chess-news.ru
Магнус Карлсен (вдясно) гледа ядосан някъде в пространството по време на награждаването на призьорите от световното по блиц в Доха. На върха е Карякин, а бронзът е за Даниил Дубов (Рус, вляво).
Антоанета Стефанова се класира на 8-о и 16-о място в света на първенствата - съответно по ускорен шахмат (15 минути контрола) и блиц (3 минути), проведени в самия край на 2016 г. в Доха (Кат).

Бившата световна шампионка събра 7 т. от 12 възможни на турнира по бърз шах, оставайки на точка от бронзовия медал, спечелен от Нана Дзагнидзе (Груз). Титлата взе Анна Музичук (Укр) с 9.5 т., следвана от Александра Костенюк (Рус) с 8.5. Стефанова се представи по-слабо на блиц, като в 17-те партии спечели само 7 т. и това й отреди 16-а позиция от 34 участнички. А титлата отново бе за Музичук, този път с 13 т. Рускините Валентина Гунина и Катерина Лагно са втора и трета с по 12.5.

При мъжете световният шампион Магнус Карлсен не оправда очакванията, че ще добави две титли към тази по класически шахмат, защитена преди месец срещу Сергей Карякин (Рус) в Ню Йорк. Именно Карякин го лиши от трофея на блиц - той го победи с черните фигури в 5-ия от общо 21 кръга, а накрая двамата завършиха с по 16.5 т., но руснакът взе златото. Норвежецът открито демонстрира лошото си настроение на церемонията по награждаване, което провокира Карякен да каже: "Той просто не умее да губи".

Карлсен не успя да стане шампион и на ускорен шахмат. Той, Василий Иванчук (Укр) и Александър Гришчук (Рус) приключиха с по 11 т., но допълнителните показатели дадоха титлата на украинеца, среброто на руснака и бронза на норвежеца.
522
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД