:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 393
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Олимпийската шампионка Сотникова е разследвана за допинг нарушения

Пробата на руската фигуристка е сред заподозрените за манипулиране
Олимпийската шампионка по фигурно пързаляне Аделина Сотникова е сред разследваните за манипулиране на проби от МОК руски спортисти. След излизането (9 декември) на втория доклад на комисията на WADA с шеф Ричард Макларън стана ясно, че са разследвани 91 руснаци, участвали на зимните игри в Сочи`14. От тях 28 са заподозрени в манипулиране и техните проби бяха изпратени в допинг лабораторията в Лозана (Швейц) за повторен анализ.

МОК отказа да назове 28-те имена, докато не завърши разследването, но поне двама други олимпийски шампиони са замесени, тъй като правата им бяха спрени временно от съответните международни федерации - Александър Третяков (скелетон) и Александър Легков (ски бягане). Най-тиражният спортен всекидневник в Европа - "Гадзета дело спорт", обяви, че и Сотникова е в списъка. Шишенцето с нейната проба (идент. код А0848) е сред тези, които имат необичайни драскотини по капачката, подсказващи за нелегитимно отваряне. Няма доказателства, че Сотникова е знаела за тази намеса, но ако манипулацията бъде доказана, тя трябва да бъде лишена от златния медал, който сензационно спечели, когато бе едва на 17 г.

"Съзнавайки необходимостта от внимателно разглеждане на случая, ICU пристъпва към оценка. Стриктно следваме процедурите на МОК и ще вземем под внимание възможни нови доказателства след реанализа на пробите. Ако има достатъчно елементи и доказателства за нарушение на антидопинговите правила, ICU няма да се поколебае да открие дисциплинарна процедура и да наложи предварителни санкции на организации или личности", се казва в изявление на международния кънки съюз (ICU).

Ако Сотникова бъде дисквалифицирана, титлата от Сочи`14 ще бъде за олимпийската шампионка от Ванкувър`10 Юна Ким (Кор), втора ще е Каролина Костнер (Ит) , а трета - Грейси Голд (САЩ). Когато Сотникова стана шампионка, имаше петиция, подписана от 2 млн. души (предимно корейци - заради Юна Ким), за разследване на оценяването. Тогава не бяха дадени в детайли оценките на съдиите, двама от които бяха руснаци. ICU отхвърли петицията.
1
669
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
02 Януари 2017 22:24
От тях 28 са заподозрени в манипулиране и техните проби бяха изпратени в допинг лабораторията в Лозана (Швейц) за повторен анализ.

Нещо не разбирам, след като са били манипулирани, значи съдържанието е подменено с чисто, какво ще анализира повторния анализ?!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД