:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 327
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"ЛУКойл Академик" започва годината с евромач

Тони Дечев
Баскетболният шампион "ЛУКойл Академик" ще започне 2017 г. с мач от втория по сила европейски клубен турнир - за купата на ФИБА-Европа. Тимът от Правец приема в сряда от 18.30 ч. в столичната зала "Универсиада" холандския "Донар" (Грьонинген) в двубой от III кръг на втората групова фаза. След две срещи в гр. P "ЛУКойл" има победа (над португалския "Бенфика" в София) и загуба (от руския "Енисей" в Красноярск) и това го оставя на трета позиция с 3 т. Толкова, но по-добра точкова разлика, има и "Донар", което прави утрешния двубой срещу този съперник много важен. За 1/8-финалната фаза ще се класират победителите от шестте групи плюс двата втори с най-добри показатели. Към тях ще се присъединят и 8 отпаднали от Шампионската лига отбора.

За да запази шансове за 1/8-финалите, българският шампион трябва да спечели задължителна победа. Треньорът Тони Дечев най-вероятно ще се възползва от новото попълнение в състава - гарда Антъни Бийн. Американецът вече изигра два мача за "ЛУКойл" - срещу "Балкан" и "Черно море" от НБЛ, като вкара общо 21 точки и направи 4 асистенции.

Днес отборът ще има открита тренировка от 18.30 ч. в "Универсиада", както бе и преди мача с "Бенфика" миналия месец. Другата среща в групата е "Енисей" - "Бенфика".
630
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД