:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 336
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

В МВР си пишат оценки за бонуси към заплатата

В МВР ще се оценяват между "среден" и "отличен" и от това ще зависят бонусите за постигнати резултати в работата. Това става ясно от публикувана нова наредба за формиране на допълнителното възнаграждение в министерството. По подобен начин се определят бонусите и сега, само че скалата за оценяване е от 2 до 6.

Допълнителни пари за постигнати резултати в МВР се раздават два пъти годишно. Максималната сума се определя всяка година със заповед на министъра, но сумите не са големи. В момента годишно един служител на по-ниска длъжност може да вземе максимум 150 лв. За по-старшите длъжности се отпускат 200 лв. Тези суми първо се разделят на две. След това на база на получените оценки между 2 и 6 се определя и съответната добавка. На практика за всяко шестмесечие служителите могат да получат максимум 75 или 100 лв. отгоре. Този начин на оценка важи само за обикновените служители, но не и за ръководството на МВР.

Тези суми няма да се променят, става ясно от новата наредба. В мотивите към нея е записано, че за въвеждането й не се изискват допълнителни средства.

Новото е, че вече няма да се пишат двойки, а от тройка нагоре. На оценка ще подлежат абсолютно всички служители, както и самите структури, в които работят. Има възможност оценките да бъдат повишавани с по една единица от ръководителите. При шестица ще се получава 100% от предвиденото допълнително възнаграждение, за петица - 70%, при четворка - 40%. За тройка няма да се дават допълнително пари. Работата на всеки служител ще се оценява по четири критерия - обем, качество, спазване на срокове за изпълнение и принос за изпълнение на общите задачи. Крайната оценка, от която зависи сумата, ще се формира средноаритметично от четирите показателя.



ЙЕРАРХИЯ

Министърът пише оценки на главния секретар, заместника му и своите заместници, също и на съветниците си и хората в политическия си кабинет. Пак той утвърждава и отчетите на началниците на отделните дирекции, а те оценяват служителите си надолу по веригата. Оценки се поставят всеки месец за предишния.



3
1534
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
02 Януари 2017 19:33
Този начин на оценка важи само за обикновените служители, но не и за ръководството на МВР.

Защо? Те какви са? Необикновени? Богоизбрани? Отличници?
02 Януари 2017 22:29

Който е симпатичен на началника "Отличен", който не е "Слаб"!
Рупали сме го тоя морков вече!
02 Януари 2017 23:20
Цялото напИняне е за некви 40-70 лв за ШЕСТмесечие. И изобщо не си струва. Още повече целите, които се спускат са безумни - брой съставени актове, брой разкрити престъпления и т.н. случайни показатели, които ако тръгнеш да ги докарваш или трябва да съставяш актове за всяка баба, тръгнала до магазина без личната си карта, или да въртиш престъления, които няма как да не разкриеш - държане на цигари без бандерол (комшийката отдолу с две кутии цигари), ромулката на пазара с маркови дрехи, или пък поредното пиянде зад волана - разкрит на 100%. Пък ако има и наркотик при теста - разделяш престъплението и вече имаш две разкрити
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД