:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 542
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Шифрин и Кристоферсен са недосегаеми на слалом

Мария Киркова не стигна до финала в сезонния си дебют в алпийските ски
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Микаела Шифрин преодолява врата по трасето на слалома в Марибор.
Микаела Шифрин (САЩ) и Хенрик Кристоферсен (Нор) затвърдиха впечатлението, че този сезон са топсъстезателите в най-техничната дисциплина от алпийските дисциплини в ските. Двамата спечелиха поредни победи в календара за Световната купа при мъжете и жените, триумфирайки на слалом съответно в Марибор (Слвн) и Аделбоден (Швейц).

В словенския курорт 21-годишната американка постигна най-доброто общо време от 1:39,61 мин., въпреки че се нареди едва четвърта във II манш. Единственият резултат под 50 сек. в първото спускане - нейните 49,84 сек., обаче се оказа напълно достатъчен за петия й триумф в шест слалома от началото на сезона. Освен Шифрин на почетната стълбичка в Марибор се качиха Венди Холденер (Швейц) с изоставане от 19 стотни и Фрида Хансдотер (Шв) с пасив от 31 стотни.

В състезанието имаше и мимолетно българско присъствие. Единствената ни националка при жените Мария Киркова направи своя дебют за Световната купа през 2016/2017 г., но дори не стигна до финала на трасето и отпадна още по средата на I манш.

С актив от 500 т. Шифрин е лидер за малкия Кристален глобус в слалома, следвана от Виктория Велез Зузулова (Слвк) с 390 т. и Холденер с 340 т. В генералното класиране американката има 948 т. и още по-убедителен аванс начело - втора е носителката на големия трофей Лара Гут (Швейц) с 643 т., а трета е Теса Уорли (САЩ) с 563 т.

Същевременно Кристоферсен настигна дългогодишния хегемон Марсел Хиршер (Ав) и двамата вече имат равни точки на слалом - по 360. В Аделбоден вчера и двамата се качиха на подиума - норвежецът пръв с време 1:54,87 мин., а австриецът трети с 1:57,06. Между тях втора позиция зае Манфред Мьолг (Ит) с 1:56:70 мин.

Все пак носителят на Световната купа за последните 5 сезона Хиршер продължава да е самотен водач в генералното класиране при мъжете с общо 893 т., следван от Алекси Пентюро (Фр) с 594 и Кристоферсен с 592.
691
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД