:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 223
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Три US университета дават стипендия на наш плувец

Три университета в САЩ дават пълна стипендия на най-прогресиращия български плувец - 17-годишния Антъни Иванов. Тийнейджърът от Велико Търново разкри това, след като бе обявен за "Най-добър млад спортист в България" за 2016 г. В анкетата на специализирания сайт ViaSport.bg сред спортните журналисти Иванов събра 378 т. и изпревари 17-годишната състезателка по шорттрек Катрин Маноилова (341 т.) и 19-годишния кануист Ангел Кодинов (246 т.).

"Преди около две седмици говорих с треньора на университета в Алабама - Денис Пърсли. Предстои ми да проведа разговори с треньора на Северна Каролина и този на Тексас. Засега предпочитанията ми са към университетите на Алабама и Тексас. Намират се в по-топли щати. Там повече се води подготовка на 50-метров басейн, което ще ми помага да представям България по-добре. В другите университети плувните отбори тренират на ярдов басейн и съответно е по-трудно за мен. И трите университета ми предлагат пълна стипендия", обясни Антъни пред BGswim.com.

Иванов още веднъж начерта и амбициите си за 2017 г., в която му предстои участие на две световни първенства - за мъже в Будапеща (Унг) и за юноши в Индианаполис (САЩ): "Целта ми е полуфинал в Будапеща, дано да имам сили и за финал. При юношите се подготвям за медал в Индианаполис."
717
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД