:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 374
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Спорът между Братоев и "Шчечин" влиза в съда

Волейболистът дебютира за "Нефтохимик" при загуба срещу шампиона
Започналият в началото на есента спор между полския волейболен клуб "Еспадон" (Шчечин) и разпределителя Георги Братоев ще бъде решен в съда. Двете страни така и не можаха да уточнят взаимоотношенията си и причините, поради които бившият български национал бе освободен от тима след само един мач в местната "Плюс Лига" миналия октомври. Сега 29-годишният плеймейкър разкри, че със случая предстои да се заеме и световната федерация (FIVB).

"Случаят ми е в съда, тъй като клубът се опитва да прекрати договора ми, без да ми изплати никакви пари. Скоро и FIVB ще поеме този случай. Клубове като "Шчечин" правят лоша реклама на цялата полска лига. Това е напълно непрофесионален клуб - заяви Братоев пред SportoweFakty.wp.pl. - Има известна истина, че не можах да намеря общ език с отбора. Например не намерих общ език с хората, които пият преди мач. Има само няколко играчи, които са истински професионалисти. Повечето от останалите са в този отбор, за да се забавляват и да пият."

Реакцията от клуба не закъсня и вчера бе разпространено официално съобщение от ръководството на "Еспадон":

"Това е само личното мнение на волейболист, с когото пътищата ни се разделиха. Решението за прекратяване на контракта на Братоев не е взето на база представянето му в една среща, а на отношението му в тренировъчния процес и по време на подготовката. Моля, имайте предвид, че всякакви допълнителни казуси по този въпрос ще се решават в съда. Това важи и за другите фалшиви обвинения, които са дошли от играча."

Същевременно Братоев направи неофициален дебют за "Нефтохимик", в чиито редици ще довърши сезона в българската Суперлига. Георги взе участие в двете контроли на бургазлии като гости на шампиона "Добруджа" в Добрич. Първият спаринг в петък завърши с победа с 4:1 (21, 31, 22, -24, 18) за домакините в зала "Добротица", а в събота ролите се размениха и гостите биха със същия експериментален резултат - 4:1 (23, 19, 24, -18, 20).
668
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД