:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 354
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Фед Експрес" потегли мъчително в Мелбърн

Рекордьорът в Големия шлем се завърна с трудна победа над свой връстник
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Роджър Федерер очаква сервиса на Юрген Мелцер по време на мача между двамата ветерани от I кръг на Australian Open.
Повече от половин година след последния си официален мач Роджър Федерер се завърна на най-високата тенис сцена. Макар и с огромни усилия, 35-годишният швейцарски ветеран измъкна победа над квалификанта Юрген Мелцер (Ав) със 7:5, 3:6, 6:2, 6:2 и се класира за II кръг на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн. Предишният му двубой също бе в турнир от Големия шлем - 1/2-финалът срещу Милош Раонич (Кан) на "Уимбълдън" на 8 юли, а оттогава бившият №1 в света лекуваше травми в колената. Единственото му участие след това бе с националния отбор на Швейцария в неофициалното световно първенство за смесени двойки "Хопман къп" в Пърт (Авл) след Нова година.

Вчера "Фед Експрес" потегли доста трудно и в първите два сета изпитваше сериозни затруднения срещу своя връстник Мелцер. 35-годишният австриец първи постигна пробив и поведе с 4:2 гейма, но допусна моментален рибрейк, а после се пропука още веднъж при 5:5 и това се оказа решаващо в откриващата част. Във II сет пък играта на Федерер се срина необяснимо и след като поведе с 3:1, позволи на съперника си да вземе 5 поредни гейма и да изравни общия резултат.

"Хубаво е да играя на корт като този. Не мога да бъда по-щастлив - обърна се Роджър към публиката на "Род Лейвър Арина". - Първият кръг не е лесен за никого и съм щастлив, че продължавам напред. Формата ми не е никак лоша. Дори да бях загубил, щеше да бъде хубав мач, защото най-важното е, че отново съм в играта." Запитан за заниманията си в шестмесечния период извън тениса, рекордьорът по титли от Шлема отвърна с усмивка: "Риболов? Не, твърде скучно е за мен. Стоях си вкъщи и тичах след децата."

Във II кръг Федерер отново ще премери сили с квалификант - Ноа Рубин, спечелил американския дуел срещу друг тръгнал от предварителната схема - Бьорн Фратанджело, с 6:7 (4), 7:5, 3:6, 6:2, 6:2. Ако преодолее и него, 17-кратният шампион в най-престижната верига и 4-кратен носител на титлата от Australian Open ще срещне Томаш Бердих (Чех) или Райън Харисън (САЩ).
656
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД