:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,015
Активни 268
Страници 1,917
За един ден 1,302,066

Страсбург обяви войната за незаконна

Атаката срещу Ирак е незаконна и противоречи на принципите на международното право, обявява проекторезолюция, внесена днес за дебат в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). Документът бе изработен от Политическата комисия на ПАСЕ и вероятно ще претърпи поправки, но общият му тон няма да бъде изменен.

"Само четири от 15 страни в Съвета за сигурност на ООН подкрепят интервенцията на този етап, докато голямото мнозинство от международната общност е против", посочва проекторезолюцията, без да уточнява, че България е сред четирите привърженички на твърдите действия. Очаква се нейното име да бъде назовано по време на дебата.

Особено деликатно ще бъде положението на държавите и фирмите, които се стремят отсега да получат поръчки за следвоенно възстановяване на Ирак. Както е известно, сред тях е и България, върху което акцентира външният министър Соломон Паси. "Асамблеята изпитва отвращение от циничния спектакъл, предложен чрез призивите за сключване на контракти още докато войната продължава и човешкият живот е в опасност", пише в проекторезолюцията.
618
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД