:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 292
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Австрия иска пак да спре източноевропейците да работят

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Австрийският канцлер Кристиян Керн е твърдо решен да ограничи достъпа на източноевропейци до пазара на труда в страната.
Австрийското правителство ще пледира пред Европейската комисия да позволи ограничаване на достъпа на източноевропейци до трудовия пазар на страната, съобщиха агенциите. "Намаляването на трудовата миграция" от по-бедните държави от Европейския съюз е една от точките в новото коалиционно споразумение, постигнато в понеделник от т.нар. голяма коалиция на социалдемократи и консерватори, която управлява страната. Безработицата в Австрия е под 6%, но с връщането на системата, която дава приоритет на местните работници, двете партии се опитват да спрат възхода на крайнодясната Партия на свободата. Тя води във всички допитвания до общественото мнение през последните месеци.

Австрия планира също така да забрани пълното забулване на лицето на публични места, обяви правителството. "Интеграцията е най-голямото предизвикателство, с което трябва да се справи нашето поколение политици", каза на пресконференция канцлерът Кристиан Керн. "Вярваме в отворено общество, което се базира на открита комуникация. Пълното забулване на лицето на публични места противоречи на това и следователно ще бъде забранено", се казва в текста на коалиционното споразумение. Използваният термин означава, че забраната ще обхваща мюсюлманската бурка и никаб, които покриват цялото или по-голямата част от лицето. Не е ясно дали ще включва други немюсюлмански дрехи, скриващи лицето.

----------

130 000 кандидати за убежище прие през последните две години Австрия, чието население е 8.7 млн. души.

9
1347
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
31 Януари 2017 19:40
Австрия иска пак да спре източноевропейците да работят

Те с комсомолката чакат "свежата арабска и евтина работна ръка" да ги оправи, а да и приръста също - лицемери.
31 Януари 2017 19:46
*
31 Януари 2017 19:46
Вече не се и обиждаме. Свикнахме.
31 Януари 2017 20:03
Това предпочитание на 130 000 мигранти пред източноевропейци за жалост говори за ниска интелигентност. Да не можеш да преценяваш хората показва прекалено високо самочувствие... И т.н. – не ми се пише за цивилизованите европейци, които сами ще си докарат разрушаване на цивилизацията...
31 Януари 2017 20:27
Ще си направим СИВ.
31 Януари 2017 22:04
Аз имам колега от Англия / Бритиш Браян му казваме... / Като чуе за източно-европейци му става лошо... Иначе пакистанци и всякаква измет от бившите африкански колонии са добре дошли в Англия . Това е... Брачеди истината.. Най ми е жал за поляците, щото все се напъват да се правят на приятели с англичаните, а те отказват... И на парада на победата в Лондон /1945 год. / не са поканили полските войски, който са се сражавали рамо до рамо с британците. Единия полски генерал е бил дърводелец, след войната а другия барман в кръчма ..... За третия не си спомням... Та това е тъжната истина.... Като българин живеещ от дълги години в Америка и контактите мисля че италианците най приятелски и добре се отнасят към нас- българите. Ще се радвам да видя друго мнение по темата. Да сте живи и здрави !
31 Януари 2017 22:09
Абе само в европейския консерватизъм е нашата надежда да не бягат българи. И само по тоя начин ще се оправи демографията, и ще има квалифицирана работна ръка. Нататък, след като не ни искат, естествено ще дойде и преориентацията във външнополитически план. Затова като чета такива новини аз гледам с оптимизъм.
31 Януари 2017 22:31
.
01 Февруари 2017 10:36
Излиза, че си на далавера да не блъскаш като източноевропеец, а да се забулиш и шалваросаш, да почнеш да биеш глава в килимчето пред джамията по пет пъти на ден.
Така попадаш без проблем в групата на обгрижваните и интегрираните.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД