:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 153
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Мравучкане

Много е важно новините да са такива, каквито са. За целта разлистваме "24 часа", който е спец по тая част. "Изчезнаха такситата!", стряска ни новина от първа страница. Поглеждаме през прозореца - на улицата са. Това доказва колко трудна професия е журналистиката - да убеждава хората в обратното, което виждат. Изданието съчувства на бакшишите, че от 2017 г. плащат патентен данък. Ние пък си мислим, че бакшишите са изчезнали от нечии погледи, защото са минали на работа в редакциите.

"Труд" също прави опит да се доближи до фактите, каквито са, но не му се получава. Цитира Бойко Борисов, който рекъл на партийна сбирка в Пловдив: "По-голям враг от себе си ГЕРБ няма". Тъкмо да му повярваме, но окото ни се закачи за заглавие в "Стандарт", където цитатът има друга интерпретация: "Стягайте се, по-голям враг от себе си нямате". В единия случай е виновна цялата партия, включая лидера й. В другия са виновни само онези, на които Борисов вменява вина. Тъй като темата е дискусионна, предлагаме и трета интерпретация: виновен е само лидерът, защото се омаза с калпаво кадруване (Кристалина за генсек на ООН; Цецка за президент на РБ) и сдаде властта, без да пита мравките в партията.

"Монитор", който неуморно се бори с фалшивите новини, установява научен факт: "Мравките също имат индивидуалност". За да направим задълбочена проверка, започваме да събираме лични данни за всяка мравка. Резултата ще огласим допълнително.

Иначе колективното поведение на мравките е документирано в левия вестник "Дума", който отразява прилежно 49-ия конгрес на БСП. "Със силното си и емоционално слово лидерът на социалистите Корнелия Нинова взриви форума. То беше посрещнато с възклицания "Браво!" от делегатите". Или: "Делегатите станаха прави и я изпратиха с ръкопляскания и скандирания "БСП! Победа". С една дума - мравучкаха.



1
1293
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
07 Февруари 2017 09:32
Ние пък си мислим, че бакшишите са изчезнали от нечии погледи, защото са минали на работа в редакциите.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД