:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 299
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Швейцарка спечели световната титла в алпийската комбинация

Венди Холденер взе първия си медал от шампионат на планетата
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Венди Холденер минава между вратите по време на слалома в Сен Мориц, който й донесе титлата в комбинацията. Досега най-големият успех на швейцарката бе световната титла за девойки - отново в комбинацията, спечелена на първенството в Кран Монтана (Швейц) през 2011 г.
Швейцария има своя първи златен медал от домашното световното първенство по ски алпийски дисциплини в курорта Сен Мориц. Спечели го Венди Холденер в алпийската комбинация с общо време 1:58.88 мин.

23-годишната швейцарка, която има две победи за Световната купа в кариерата си, бе едва седма след спускането, но в слалома бе много бърза, а и бе "подпомогната" от класиралите се пред нея. Първо третата - носителката на Световната купа Лара Гут не стартира в слалома, той като получи контузия на загрявката. След това пък заелите първите две места в спускането - Илка Щухец (Слвн) и София Годжиа (Ит), не успяха да завършат в по-техничната дисциплина.

Триумфът на швейцарския тим бе затвърден от Мишел Гезен, която се нареди втора, с изоставане само от 5 стотни, след като имаше четвърто време от спускането. Челната тройка допълни Михаела Кирхгасер (Ав), която бе с 0.38 сек. по-бавна от спускането и слалома. Това са първи медали от световни първенства за Холденер и Гезен, докато Кирхгасер вече има сребърен и бронзов.

"Това е сбъдната мечта - възкликна щастливата шампионка. - Въобще не мислех, че слаломът ми ще е достатъчен дори за медал. Но след като Мишел се спусна, вече бе сигурно, че печеля отличие. После ми остана само да чакам водачките, за да разбера какъв ще е медалът. Все още не мога да повярвам, че съм световна шампионка".

Всъщност Холденер, независимо от думите си, бе с второ време в слалома от всички участнички. По-бърза от нея бе само Кирхгасер, но тя имаше доста солидно изоставане от нея след спускането.

Швейцарският женски тим обаче претърпя голям удар за следващите състезания на световното първенство, тъй като не е ясно дали Лара Гут ще успее да се възстанови бързо. Първите сведения са, че тя има силни болки в лявото коляно и чак след щателен медицински преглед ще стане ясно дали въобще ще може да се състезава на шампионата Сен Мориц. Следващият старт при дамите е спускането в неделя. Утре пък е спускането на мъжете.
802
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД