:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 548
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

И апелативен съд отхвърли забраната на Тръмп за мигрантите мюсюлмани

Държавният глава обяви, че "сигурността на нацията ни е поставена на карта"
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Американка приветства решението на апелативния съд в Сан Франциско, който подкрепи съдебното решение, което временно спира изпълнението на указа на президента Доналд Тръмп за имиграцията.
Тричленен състав на апелативен съд в щата Вашингтон подкрепи временното спиране на изпълнението на указа на президента на САЩ Доналд Тръмп, забраняващ достъпа на мюсюлмани до територията на страната, предаде Би Би Си. Магистратите отказаха да отменят решението на щатски федерален съд, с което миналата седмица беше спряно действието на президентската забрана граждани на Иран, Ирак, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен да не влизат в САЩ в рамките на 90 дни.

Белият дом го обжалва пред апелативния съд, който обаче прецени, че няма доказателства, които да оправдават забраната от гледна точка на националната сигурност. Тримата апелативни съдии са единодушни в решението си, с което отпада възможността те да бъдат обвинявани в политически пристрастия - двама от тях са назначени от президенти демократи, а един е назначение на републиканец. Решението може да бъде обжалвано пред по-голям състав на апелативния съд в 14-дневен срок. Другата възможност е Белият дом да поиска по казуса да се произнесе Върховния съд на САЩ - последната съдебна инстанция в страната. Анализаторите смятат, че Тръмп няма да бърза с този ход, тъй като все още не е одобрен предложеният от него кандидат за член на Върховния съд Нийл Горсъч. "Ще се видим в съда, сигурността на нацията ни е поставена на карта", написа Доналд Тръмп в "Туитър" след обявяване на решението. Той обаче не уточни пред кой съд.

Междувременно стана ясно, че съветничката на президента на САЩ Келиан Конуей може да бъде дисциплинарно наказана заради призива й да се купуват продукти от модната линия на дъщерята на държавния глава Иванка Тръмп. Двама водещи членове на Камарата на представителите изпратиха писмо до службата по правителствена етика с искане да бъде разгледано изказването й в предаване по тв "Фокс нюз". Те призовават ведомството да препоръча мъмрене, временно отстраняване, понижение в службата или уволнение за Конуей. Говорителят на Белия дом Шон Спайсър заяви, че е проведен разговор с Конуей относно призива й, но без да даде повече подробности. Самият Спайсър завчера каза, че отказът на търговска верига да продава продуктите на Иванка Тръмп е атака срещу президента.

ЦЕНА

21.6 млрд. долара ще струва стената, която американският президент Доналд Тръмп иска да изгради по границата с Мексико, се казва във вътрешен доклад на Министерството на вътрешната сигурност, цитиран от информационните агенции. Тази цена е доста по-висока от 12-те млрд. долара, за които Тръмп говореше по време на предизборната си кампания, и оценката от 15 млрд. долара, дадена от председателя на Камарата на представителите Пол Райън и лидера на мнозинството в Сената Мич Макконъл. Очаква се докладът да бъде официално представен от министъра на вътрешната сигурност Джон Кели в следващите дни.
2
1117
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
11 Февруари 2017 17:10
я сега кажете сега кой от консулите ще му стиска да не се съобрази с указа на Тръмп ,а ще дава визи
11 Февруари 2017 19:28
Не всекиму е отредено да виждат в бъдещето.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД