:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 268
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Инспектори влизат във всички частни жп превозвачи

СНИМКА: БГНЕС
Над 200 души от град Стамболийски протестираха вчера заради некачествен ремонт на гарата, след който жп подлезът се наводнява и е опасен. След проверка НКЖИ разпореди течовете да се оправят, но от компанията успокоиха, че съоръжението не било опасно за преминаващите.
Министърът на транспорта Христо Алексиев прати инспектори от Изпълнителна агенция "Железопътна администрация" на спешни проверки във всички частни жп превозвачи на товари. В ревизията участват и екипи на звеното за разследване на тежки произшествия в железопътния транспорт.

Поводът е инцидентът в нощта на сряда срещу четвъртък, при който дерайлира цистерна с газ от товарна композиция на частната "Българска железопътна компания". За щастие бързата реакция на машинистите е върнала вагона в релси и нямаше човешки жертви, но има сериозни щети по жп трасето. Инцидентът стана на 200 м от варненското село Боряна, а по случая върви прокурорско разследване.

В установяването на причините за произшествието ще участва и звеното за разследване на жп катастрофи. Според министър Алексиев трябва да се вземат мерки да не се стига до такива инциденти. Той настоява да се наблегне на спазването на инструктажите за безопасност на машинистите, както и на регламентираните почивки и работното време. Министърът възлага на жп администрацията да направи система за електронно провеждане на изпити за проверка знанията на персонала на превозвачите и НКЖИ.





1
978
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
12 Февруари 2017 14:04
"Нахранете гладните !"- Исус Хрестос.
"Ами, какво да правим, като нямат наяждане, Господи Боже ? "
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД