:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Стадионът на "Левски" става "Виваком Арена"

Спас Русев направи Даниел Боримиров втория най-голям акционер в клуба
СНИМКА: LEVSKI.BG
Нападателят на "Левски" Бабатунде Адениджи връчи своя фланелка на 12-годишния фен Иван Петров, който страда от долна парапареза. Момчето получи и сезонни карти за себе си и семейството, с което ще има възможността да сбъдне мечтата си и да гледа любимия си отбор на клубния стадион. Иван също така ще се срещне и с футболистите на "Левски" в съблекалнята.
Клубният стадион на "Левски" - "Георги Аспарухов", ще бъде преименуван заради нов спонсорски договор. Пълното име на съоръжението ще бъде "Виваком Арена" - "Георги Аспарухов". Това съобщи клубът с официално изявление до медиите.

До края на януари телекомуникационната компания бе генерален спонсор на клуба, но вече ще се води рекламодател. А целта, преследвана с преименуването, е да се създаде търговска марка "Виваком Арена", която да привлича повече рекламодатели. От "Левски" дебело подчертават, че не се премахва името на легендарния футболист на "сините" Георги Аспарухов-Гунди, на чието име още през 1990 г. бе наречен стадионът.

И съобщават, че съоръжението ще се нарича "Виваком Арена Георги Аспарухов" в следващите 6 години. Не се съобщава сумата по договора, но, според различни източници от клуба, става въпрос за 12 млн. лв. Това означава, че "Виваком" ще дава по 2 млн. лв. годишно, за да носи стадионът това име.

Само преди две седмици Спас Русев обяви в серия интервюта, че е поел клуба с дългове над 20 млн. лв. и призова да няма големи очаквания от страна на феновете за изграждането на козирка над новопостроения сектор А на стадиона. Той разкри, че целта му е клубът да се самоиздържа. А същевременно изказа недоволство от факта, че не се осъществява планираната в началото от него схема - феновете на "Левски" да си купуват специални абонаментни планове за телефонни услуги, през които телекомът да прави отчисления за издръжката на клуба.

В момента Русев, чрез дружеството Viva Edge Telecom Limited, е мажоритарен собственик (46% от акциите) на "Виваком". Останалите по-малки акционери са компании, свързани с руската банка VTB, "Делта Кепитъл Инвестмънтс" ООД (управлявано от Милен Велчев, Георги Велчев и Красимир Катев), Майкъл Тененбаум и дружества, управлявани от Mezzanine Management Central Europe II Limited.

Вчера обаче от "Левски" съобщиха също така, че Спас Русев е отстъпил голяма част от акциите си в клуба на новия спортен директор Даниел Боримиров, макар да не се казва колко. Това се правело, за да стане факт договорът за името на стадиона.

"За да преодолее всички пречки пред новия рекламен договор и избегне конфликта на интереси, като притежател на акции в БТК и ПФК "Левски", мажоритарният акционер г-н Спас Русев, в дух на приемственост и вяра в "синята" идея, предостави на една от сините легенди - Даниел Боримиров, прославил "Левски" и България, част от своите акции, превръщайки го в следващия по големина акционер в клуба", пише в съобщението.
1105
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД