:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 251
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Жълтите павета отново са в окаян вид

СНИМКА: "СПАСИ СОФИЯ"
Жълтите павета вече приличат на плочките по "Витошка".
За пореден път жълтите павета - един от най-ярките символи на София, придобиха неугледен вид. Част от тях са изпочупени, на места пък настилката въобще липсва или се е надигнала, сигнализира гражданската инициатива "Спаси София". Проблемите по бул. "Цар Освободител" пред парламента бяха частично овладени през януари, когато работници понаместиха паветата за встъпването в длъжност на президента Румен Радев. По същото време обаче заради авария на магистрален водопровод пропадна част от пътната настилка на булеварда в района на Ларгото. От "Спаси София" изразиха опасение, че "ако не бъдат взети спешни мерки, една от най-важните части на духа и историята на София ще бъде загубена". Граждани коментираха в социалната мрежа, че ефектът от аварийните ремонти, които Столичната община извършва, е краткотраен и трябва да се вземат крути мерки.

През 2015 г. експерти от БАН съобщиха, че са разкрили "тайната" на жълтото паве и че у нас има находище на основната му съставка. Те предложиха паважът да бъде заменен с нов, произведен у нас, а не внесен от чужбина. Оригиналните павета са внос от Австро-Унгария.
1
1271
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
06 Март 2017 19:44
Панелни жилища, мръсотия, кал, смрад, блъсканица, през ноща мрак, гризачи по улиците и... самодоволство и дори песнички.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД