:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 266
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МВР два дни мълча за ранено афганистанско момче

Гранични полицаи са стреляли по кола на трафикант в събота вечерта
Гранични полицаи са стреляли по кола на каналджия, опитал се да прехвърли през границата със Сърбия група афганистанци. При инцидента в събота вечерта е пострадало 15-годишно момче от Афганистан. Не е ясно какви са нараняванията му. То е настанено в "Пирогов" без опасност за живота. МВР мълча за инцидента цели два дни и пусна кратко съобщение едва след като новината бе съобщена от БНР.

Инцидентът напомня на стрелбата край гр. Средец от есента на 2015 г. Тогава граничният полицай Вълкан Хамбарлиев стреля във въздуха, но рикоширал куршум уби афганистанец, който бе преминал незаконно у нас с група чужденци.

При сегашния инцидент край Драгоман патрул на граничната полиция е забелязал кола, движеща се към граничното село Летница. Според МВР полицаите решили да проверят колата, защото участъкът е определен като рисков за преминаване на границата, а поведението на шофьора било съмнително.

"При осветяване с фаровете вратата на автомобила се отворила и граничните полицаи видели хора, отговарящи на профила "нелегален мигрант". Служителите спрели почти до автомобила с устно разпореждане "Стой, полиция". Шофьорът на колата не се подчинил на разпореждането и обърнал към Драгоман", пише в съобщението на полицията.

При започналото преследване каналджията се опитал да избута полицейския джип в канавката. Тогава единият полицай стрелял - първо два пъти със стоп патрони във въздуха, а след това и още два пъти с бойни към дясната задна гума на движещата се пред тях кола. Изстрелите също не спрели каналджията. В крайна сметка той бил заловен, след като катастрофирал сам.

След ареста на 22-годишния каналджия в колата са открити 7 афганистанци. Пострадалото момче било в багажника. Полицаите го извадили оттам едва след като започнало да чука по капака. Според съобщението момчето е имало кръв по лицето. Младежът бил закаран в болница. От МВР отказаха повече информация по случая. Не е ясно дали 15-годишният афганистанец е пострадал от изстрелите или по време на преследването.

Подобно на МВР и от прокуратурата решиха да мълчат. Оттам казаха само, че по случая е започнало разследване за средна телесна повреда заради нараняванията на момчето, както и за инцидента с каналджията.



ПОТОК

Инцидентът е показателен за това колко истина има в хвалбите на управляващите, че са спрели бежанския натиск. Допреди няколко седмици бившият премиер Бойко Борисов твърдеше, че страната ни няма такъв проблем. Малкият брой опити за преминаване на границата обаче е характерен за зимата. Със затопляне на времето броят на нелегалните чужденци се увеличава, а освен това натискът на западната граница не отслабва. Само за седмица от МВР са регистрирали 114 опита за преминаване на сръбската граница. От началото на годината броят им е над 1000.













5
1126
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
06 Март 2017 19:22
Голяма работа. Пак добре, че си вършат работата...
06 Март 2017 21:06
Не е ясно какви са нараняванията му.

На кого не му е ясно? Бил е в багажника, софийското келеме е бягал с колата от полицията, катастрофирал е.. Ударил се е в капака горкият беглец. Или гаечен ключ го е светнал по челото. Не се иска много ум, за да стигнеш до вярното заключение.
07 Март 2017 08:50
Или гаечен ключ го е светнал по челото.

Рикоширал гаечен ключ! Наблизо и мост е имало.
07 Март 2017 11:21
На 15 години това "момче" у Афганистан вече може да е резнало неколко глави...паспорт показало ли е, че да се знае на колко е??
07 Март 2017 12:09
Правосъдието у нас има проблем с правораздаването над български граждани (мангали, българи, турци, ...). Не представлява проблем някакъв си афгански навлек от ен-хиляди километра, незаконно домъкнал се до тук. Ако ще и да го *** не ни вълнува. Въпросите са два: 1) имаме ли граница, суверенна страна ли сме или не и 2) как силовите ведомства (МВР) третират родното население -- има ли насилие и беззаконие или в този случай няма.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД